Veliki preokret Zrinjskog pod Bijelim brijegom, junak plemića postao Filipović

derbi kola u mostaru

fasfaf
18.10.2015.
u 06:15

Nebo se smilovalo na sudionike derbi susreta u Mostaru. Kiša koja je danima padala stala je upravo u subotu.

Potez Filipovića

Zrinjski je protiv Željezničara ostvario veliki preokret i osvojio tri vrijedna boda (2:1). Pogotkom Filipovića iz 95. minute Mostarci su probili psihološku barijeru, a spomenuti je nogometaš postao ljubimac publike. Filipovićev potez i pogodak publika je popratila velikim ovacijama. Ni jedna momčad nije jurnula na početku utakmice. Istina, nešto više od igre je imao Zrinjski, ali ne i konkretne prigode. Mostarci su ponovno bili jalovi u napadu. Pola sata igre proteklo je u takvoj igri. Zrinjski je imao i veći posjed, ali nije ozbiljnije ugrožavao Želju.

Pogodak Tiaga

U 33. minuti susreta odigrala se i najbolja prigoda. Željezničar je poveo iz prve prave prilike. Jedan je udarac obranio vratar Zrinjskog Goran Karačić, a lopta se odbila do Željina Brazilca Tiaga koji ju je proslijedio u mrežu. Domaći su tom prilikom reklamirali zaleđe, ali suci su ostali nijemi. Nakon toga Zrinjski je zaigrao energičnije. Najbolju prigodu je imao nekoliko minuta kasnije kada je na jedno dodavanje malo kratak ostao Mešanović. Probao je još zabiti i Stojkić, ali rezultat se u prvih 45 minuta nije mijenjao. U drugom dijelu igralo se kud i kamo otvorenije. Zrinjski je nastojao što prije izjednačiti rezultat, a gosti su čekali svoju prigodu iz kontri. U 51. minuti raspoloženi Tiago je dobro šutirao s 15-ak metara, ali je vratar Karačić odlično intervenirao. Zrinjski je nenadano prigodu dobio za izjednačenje prilikom neizravnog udarca koji im je dosuđen u kaznenom prostoru gostiju. Ipak, nakon kratkog dodavanja Filipović je šutirao loptu preko gola. Iz slobodnog udarca s 25 - 26 metara pokušao je Beganović, ali ni on nije bio precizan. Deset minuta prije kraja domaći su tražili jedanaesterac signalizirajući da je Kokota lopta pogodila u ruku, međutim, sudac Skakić pustio je da se igra nastavi. U 85. minuti gosti ostaju s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Mladenović, a Zrinjski izjednačava samo minutu kasnije kada je zabio Todorović. U 95. minuti na scenu je stupio spomenuti Filipović koji je zabio majstorki pogodak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?