rukomet

Delić: Naša je želja obraniti naslov u Kupu

26.05.2018.
u 11:11

Rukometaši Zrinjskog doputovali su u Banju Luku puni optimizma da mogu obraniti naslov u Kupu BiH.

Prilika za dominaciju

Mostarski klub ima priliku donijeti 4. trofej i da nakon nogometaša, futsalera i košarkaša još jedan naslov završi u gradu na Neretvi. Ove sezone Zrinjski i Borac su odigrali dva susreta u prvenstvu i zanimljivo u oba su slavili gosti što pokazuje kako domaći teren nije prednost. Banjalučani su slavili u prvom dijelu sezone u Mostaru i obrnuto.

- Naša je želja obraniti trofej. Sigurno kako to isto žele i ostali sudionici završnog turnira. Svi imaju prednoti i mane, a mislim kako smo mi dobro spremni i da jedva čekamo utakmicu. Borac ima prednost domaćeg parketa, ali mi smo sjajno odigrali završetak sezone i svi smo uvjereni kako možemo doći do trofeja u Kupu što bi bila kruna ove sezone – rekao je Vedran Delić, rukometaš Zrinjskog.

Veliki motiv imat će i Filip Vistorop koji se u Banjoj Luci oprašta od dresa plemića i odlazi u prvaka Hrvatske PPD Zagreb.

Borac želi sezonu završiti osvajanjem Kupa BiH pred svojim navijačima. Pred Banjalučanima je polufinale protiv Zrinjskog, koji je veliki dužnik iz ove i prethodne sezone. Mostarci su prošle godine svladali protivnika u polufinalu Kupa, a ove su bili bolji u prvenstvenom susretu u Banjoj Luci.

- Obje utakmice su bile na jednu loptu i očekujem kvalitetno polufinale. Sigurno kako smo zbog tog poraza u prvenstvu oprezni, ali isto tako prošlo je dosta vremena, mi smo popravili formu i očekujemo bolju našu izvedbu. Zrinjski je bio najbolje plasirani od sudionika finala, pokazali su kvalitetu, ali opet, mi smo ti koji trebaju nametnuti svoju igru - poručio je vratar Bojan Ljubišić.

Činjenica kako se finalni turnir igra u Boriku donosi određeni pritisak na domaću momčad koja ima problema s ozljedama. Tijekom sezone nijedan susret ekipa Bojana Unčanina nije nastupila kompletna. Tako će biti i na finalnom turniru gdje neće biti beka Armina Marića, dok su odranije izvan pogona Nemanja Bezbradica i Marko Komnenović.

- Sigurno kako ima pritiska, ali u Borcu je uvijek tako. Od nas se očekuju trofeji i mislim kako smo se navikli nositi se s tim. Ono što nas raduje je zanimanje gledatelja i pozivam naše navijače da u što većem broju dođu u Borik i pruže podršku. Nadam se da ćemo im se s ove dvije utakmice u potpunosti odužiti za podršku koju smo imali – rekao je Ljubišić.

Zanimljivo i drugo polufinale

U drugom polufinalu Kupa BiH sastat će se Bosna Centrotrans i Konjuh koji također u Banju Luku dolaze sa željom osvajanja trofeja. Oni su se na početku i najviše žalili što je Borac dobio organizaciju finalnog turnira. Parovi polufinala: subota: 17.00 Borac Mtel – Zrinjski 19.30 Bosna(V) - Konjuh, Nedjelja: 17.00 finale.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije