tenis

Del Potro izbacio Thiema pa Čiliću ne gine peto mjesto

Marin Čilić
Igor Kralj/PIXSELL
06.09.2017.
u 09:25

– Bio sam bolestan, ali kad sam vidio kako me publika bodri, nisam mogao ni pomisliti na predaju – objasnio je Del Potro.

Mnogi će reći da to još nisu vidjeli, Juan Martin del Potro i Dominic Thiem odigrali su fantastičan meč. U preokretu kakav se ne pamti Argentinac je pobijedio Austrijanca s 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (1), 6:4, pa će se sad s Federerom boriti za polufinale US Opena.

Imao je Thiem sve u svojim rukama: ogromnu prednost (u prva dva seta izgubio je samo tri gema), suparnika koji je zbog prehlade jedva stajao na nogama, dvije meč-lopte u četvrtom setu... Na početku susreta Del Potro se jedva vukao po terenu i morao je zatražiti liječničku pomoć. Tablete koje je dobio očito su počele djelovati tek u trećem setu. – Bio sam bolestan, ali kad sam vidio kako me publika bodri, nisam mogao ni pomisliti na predaju – objasnio je Del Potro. Njegov meč s Thiemom podsjetio nas je na sličnu Argentinčevu pobjedu protiv Čilića u finalu Davisova kupa u Zagrebu. I tada je gubio s 0:2 i naizgled glavinjao, a potom je napravio preokret i omogućio Argentincima trijumf u Areni. No ovaj je put Juan Martin pomogao Čiliću. Zaustavio je zahuktalog Thiema točno na vrijeme da u poretku uživo Austrijanac ne pretekne Marina. Thiem tako ostaje sedmi, a Čilić će u ponedjeljak, sad mu to ne gine, prvi put u karijeri ući u Top 5 svjetskog tenisa! Federer i Nadal našli su se pak na korak od međusobnog polufinala za što im je potrebna još po jedna pobjeda. Nadal je u četvrtom kolu uvjerljivo pobijedio Ukrajinca Dolgopolova (6:2, 6:4, 6.1), dok je Federer također bez izgubljenog seta nadigrao Nijemca Kohlschreibera (6:4, 6:2, 7:5). Nadalov suparnik za polufinale bit će mladi Rus Rubljov (izbacio Goffina). U trećem kolu turnira muških parova od US Opena se oprostio i posljednji hrvatski tenisač – Mate Pavić. On i Austrijanac Marach poraženi su od braće Bryan sa 6:3, 3:6, 4:6. Pavić nakon ovoga dolazi na 15. mjesto liste igrača parova što će mu biti najbolji plasman.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije