nastavak suđenja

Danas svjedoči Lovren: svaki Mamićev korak pratit će jako osiguranje

01.09.2017.
u 08:15

Svjedočit će Dejan Lovren, koji je trebao iskazivati još 14. lipnja, dan nakon svjedočenja Luke Modrića

Pod opsadom policije bit će danas Županijski sud u Osijeku, gdje se u 10 sati nastavlja suđenje braći Mamić, a svjedoči nogometaš Liverpoola Dejan Lovren. Na sigurnost Zdravka Mamića, na kojega su nepoznati napadači pucali nedavno kod Tomislavgrada, na sudskom hodniku i u samoj sudnici pazit će i "domaći" pravosudni, ali i policajci koji će stići iz Zagreba. Pojačano osiguranje na osječkom sudu bilo je i ranije, zbog napada na Zdravka Mamića lanjskog svibnja u Splitu. Jake snage osiguranja pratit će danas, razumljivo je stoga, svaki njegov korak na sudu.

Iako je ranjen u nogu, Mamić nije otkazao svoj dolazak na ročište u Osijeku, a za pretpostaviti je da nikako ne želi propustiti svjedočenje Dejana Lovrena, koji je uz igrača Luku Modrića, jedan od ključnih svjedoka. Zakonski gledano, ako se i ne pojavi, rasprava se može održati bez njega.

Zdravko i Zoran Mamić, Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar optuženi su za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Predmet je optužnice, među ostalim, i Lovrenov transfer iz Dinama u Olympique Lyonnais. Lovrenu je isplaćeno 25,9 milijuna kuna transfernog obeštećenja na koje, stava je optužba, nije imao pravo. Aneks ugovora po kojemu polovica iznosa tog transfera pripada njemu, a polovica Dinamu, potpisan je, tereti se, početkom 2011., dakle godinu dana nakon što je on već stigao u Lyonnais. No, na spornom aneksu, navodi optužba, stoji lažni datum 9. siječnja 2007. Svih tako dobivenih 25,9 milijuna kuna nogometaš je, po optužnici, proslijedio Zoranu Mamiću, a ovaj je tim novcem zatvorio svoju raniju pozajmicu podignutu u klubu. Zoran Mamić je tako 24 milijuna kuna duga Dinamu, navodi USKOK, vratio - novcem Dinama.

Dejan Lovren na osječki je sud stigao i 14. lipnja, dan nakon svjedočenja Luke Modrića. No, još za vrijeme iskaza Lovrenova oca Saše, Zdravko Mamić je izazvao incident u sudnici i otkazao punomoć dotadašnjim braniteljima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću, izbačen je s rasprave koja je, zbog svega, i odgođena. Nogometaš, tako, nije ni došao na red za svjedočenje.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije