HRVATSKI IZBORNIK

Dalić otkrio kad se vraća Livaja i najavio što će biti ključno u Kataru: "Bilo je teško, ali sad smo spremni za to"

16.11.2022.
u 17:12

Hrvatska reprezentacija je u jedinoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo pobijedila Saudijsku Arabiju u Rijadu 1:0. Jedini gol na utakmici zabio je Andrej Kramarić u 82. minuti, a Saudijska Arabija je bila puno opasnija i promašila je nekoliko odličnih prilika. Nakon utakmice oglasio se izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

"Patili smo, a za šest dana nas čeka ista utakmica. Utakmica u ranom terminu, teško vrijeme, vrlo toplo. Mučili smo se prvo poluvrijeme, bili smo bez energije, bez moći. Ja razumijem igrače, tek smo došli s puta i navikavamo se. Imali smo sreće u nekoliko situacija, mogli smo primiti gol. Poznajem ovu reprezentaciju, živi su, brzi, poletni. Što je utakmica odmicala, mi smo bili svježiji. Najvažnija je pobjeda i da smo vidjeli što nas čeka za pet dana", rekao je Dalić za Novu TV.

"Neću donositi nikakav sud, svima je bilo teško. Svi su bili umorni. Teško je našim igračima pala ova utakmica. Ovo je bio dobar trening za nas. Srećom, pobijedili smo. Vida je upisao stotu utakmicu. Nismo igrali dobro, ali razumijem razloge. Moramo biti sretni što nismo dobili gol. Nije bila sjajna predstava Hrvatske, imali smo sreće, ali dobili smo.", dodao je izbornik.

Brozović se vraća nakon ozljede

"Htjeli smo mu dati minutažu. Njegove trkačke sposobnosti nisu problem, a u pitanju je samo njegova forma. Nije dugo igrao, samo da uđe u formu, da osjeti loptu. I njemu je bilo teško, moramo biti sretni što je izdržao 70 minuta. Nije imao problema, to je plus", rekao je Dalić.

Kad se vraća Livaja?

 

"On će već sutra biti u punom treningu, nije ozbiljna ozljeda, da je trebalo danas, on je mogao igrati, ali nije trebalo, no bit će spreman za prvu utakmicu", rekao je Dalić.

Kramarić je zabio za pobjedu

"Imamo četiri napadača. Šteta što Marko Livaja danas nije bio u konkurenciji. Danas sam, tu je Budimir koji nam treba kada treba preskakati igru. Andrej je napadač koji uvijek zabije kada treba, ja to ne mogu zanemariti. Igrač koji ima konstantu u reprezentaciji, kada je napotrebnije, on je tu", rekao je Dalić.

Momčad Zlatka Dalić će još u ćetvrtak boraviti u Rijadu i onda putuje u Katar gdje prvu utakmicu igra u srijedu, 23. studenog od 11:00 protiv Maroka. Svjetsko prvenstvo kreće u nedjelju utakmicom Ekvadora i Katara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije