Počelo prvenstvo u Prvoj nogometnoj ligi FBiH

Četiri kluba ostvarila pobjedu i zasjela na vrhu prvoligaške ljestvice

16.08.2023.
u 13:19

Prvo je kolo Prve nogometne lige FBiH počelo po prilično toplom, čak i vrućem vremenu. Zanimljivo je da su sve momčadi uspjele barem jednom pogoditi mrežu protivnika, osim Zvijezde i Tomislava, koji su svoju utakmicu u Gradačcu odgodili zbog tragičnih događaja u ovome gradu i ubojstva nekoliko osoba. U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost, a zaostali će se susret igrati naknadno, vjerojatno u četvrtak na Banja ilidži.

"Papirnati" br. 1 favorit za naslov, Sloboda, na Tušnju je tijesno svladao Rudar. Ipak, Sloboda je bila uvjerljiva jer Kakanjci su gol za 2:3 zabili u 90 + 1. minuti preko Omera Musića. Do tog trenutka Sloboda je vodila golovima Dine Kalesića (53., 54.) i Kenana Dervišagića (83.), a za Rudar je zabio Nermin Mujkić (3., ag). BFK Simm-Bau poveo je 2:0 Pod borićima u Bihaću protiv Jedinstva s dvama golovima Sergeja Vintanija (19., 37.). Ali i u redovima Jedinstva našao se dvostruki strijelac - Elmin Hadžikadunić (4., 69.).

Budućnost je kući bila bolja od TOŠK-a – 2:1. Strijelci za domaće bili su Anel Husić (47.) i Adin Husić (71.). Počasni gol za TOŠK zabio je Haris Berbić (90., ag). Gradina je u Srebreniku povela s 2:0 golovima Muhameda Salanovića (10.) i Edisa Smajića (13., ag). Za Bratstvo smanjio je Adis Husović (68.), a Edis Smajić kompenzirao svoj autogol pogodivši mrežu Gradine (90 + 5.)...

Derbi se igrao u Olovu. Stupčanica i Čelik odigrali su 1:1. Anes Mašić doveo je Zeničane u vodstvo u 34. minuti, a u 44. izjednačio Fijad Mehanović. Novak u ligi Gornji Rahić poveo je golom Eldina Fačića u 34. minuti, ali Radnik je preokrenuo i slavio s 2:1 golovima Amera Jašarevića (43.) i Sedina Ramića (88.). Važnu pobjedu u gostima ostvarilo je Goražde u Doboj/Kaknju protiv Mladosti, 2:1. Za Goražde po gol su zabili Berin Alić (4.) i Faris Handžić (30.), dok je poraz Mladosti ublažio Pavle Bonić (55.).

Na ljestvici vode Budućnost, Goražde, Radnik i Sloboda 3, BFK Simm-Bau, Bratstvo, Gradina, Jedinstvo, Stupčanica i Čelik imaju po bod, dok su Tomislav, Zvijezda, Gornji Rahić, Mladost, Rudar i TOŠK bez bodova. STRIJELCI: 2 – pogotka: Hadžikadunić (Jedinstvo), Kalesić (Sloboda) i Vintonji (BFK Simm-Bau)...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?