Odbojka

Častan oproštaj Brčanki od Europskih natjecanja

25.01.2019.
u 07:50

Odbojkašice Bimal Jedinstva završile su nastup u europskim natjecanjima. U uzvratnoj utakmici prvakinje Bosne i Hercegovine poražene su od francuskog Saint Raphaela rezultatom 3:0 u osmini finala CEV Kupa. I u prvoj utakmici u Brčkom bosanskohercegovački tim doživio je poraz rezultatom 3:1.

Najuspješnija sezona do sada

Po setovima je u Francuskoj bilo 27:25, 25:23, 25:18. Unatoč činjenici da su završile svoj europski put, za Brčanke je ovo najuspješnija sezona u Europi, s obzirom na to da su igrale osminu finala drugog po kvaliteti europskog natjecanja.

- Nemamo za čim žaliti. Djevojke su u Francuskoj odigrale sjajan meč, posebno u prvom i drugom setu, gdje su zaista odlučile samo nijanse da Saint Raphael stekne prednost. Lako se moglo dogoditi da oba seta odu u našu korist - kazao je trener brčanskih odbojkašica Smail Pezerović te nastavio:

- Međutim, presudilo je iskustvo igranja jakih mečeva, kako u europskim natjecanjima tako i u domaćem prvenstvu. Saint Raphael, naš protivnik, igrao je puno više ovakvih mečeva, bio je koncentriraniji i slavio je. Ponavljam, nemamo za čim žaliti, odigrali smo uistinu sjajno u Europi i ostvarili odličan rezultat. Bilo je ovo veliko iskustvo za moje djevojke i nadam se da će i idućih sezona igrati u ovakvom ritmu te da ćemo nekad uspjeti nadmašiti i ovaj rezultat - poručio je Pezerović u izjavi nakon poraza u Francuskoj.

Zamalo do iznenađenja

Ana Gajić je imala tri bloka. - Pružile smo maksimum u ovom trenutku i malo je nedostajalo da iznenadimo renomiranog protivnika. Sama činjenica da su oba prva seta dobile na razliku na dva poena dovoljno pokazuje kakva je borba bila. Sad se okrećemo domaćim obvezama, sa željom da obranimo trofeje u BiH. Ovaj nastup bio je uistinu dobar i mislim da smo svi bogatiji za veliko iskustvo igranja s najboljim timovima u Europi - istaknula je u izjavi za medije Ana Gajić.

Odbojka je u Brčkom uistinu u ekspanziji, o čemu svjedoči i činjenica da se i muški tim Mladost uspio plasirati u osminu finala CEV kupa i također igra značajnu ulogu u europskim natjecanjima. Dobar sustavni rad u oba kluba je putokaz kako se s malim proračunom može doći do kvalitetnih rezultata. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije