Rukomet: Na Granollers cupu u Španjolskoj

Čapljinci stigli do četvrtfinala, sjemeništarci iz Visokog osvojili prve bodove

09.07.2016.
u 09:00

S desetodnevnog puta u Španjolsku vratili su se mladi rukometaši Čapljine. Generacija 1998./99. nastupila je na prestižnom Granollers kupu za mlade uzraste koji se igra u Barceloni. U konkurenciji 48 ekipa Čapljinci su se probili do četvrtfinala. Osvrćući se na turneju i nastupe Dragan Suton, trener Čapljine, kaže:

- Moramo biti zadovoljni jer plasman među osam u konkurenciji 48 ekipa dobnog uzrasta u kojem smo nastupili zaista je uspjeh. U skupnoj fazi natjecanja imali smo svih šest pobjeda, potom smo prošli i osminu finala da bi nas u četvrtfinalu zaustavili Austrijanci. Među toliko ekipa, među toliko kvalitete, doći među osam zaista je uspjeh, zadnjih godina s ovih prostora nije nitko došao tako daleko. Imali smo mi i prije dobrih nastupa na Granollores kupu, ali mi je ovaj rezultat nekako najdraži. Prezadovoljni smo svime osim sami sa sobom, nijanse su nas dijelile od polufinala, umor je učinio svoje, igrale su se po dvije utakmice dnevno, trebali smo malo dužu klupu, jer nije bilo vremena za oporavak nakon utakmica, ističe Suton.

Kao i ranijih godina Čapljinci su u Španjolsku putovali s Visočacima, koje vodi Zdenko Antović. Međutim, ovoga puta nisu to bili mladi rukometaši Bosne, nego članovi rukometne sekcije franjevačkog samostana, odnosno Klasične gimnazije u Visokom.

- Oni imaju sekciju 2000. godište. U toj konkurenciji bile su čak 72 ekipe, ali su za razliku od prošle godine osvojili prve bodove. Uz četiri poraza u skupnoj fazi ostvarili su i jednu pobjedu, dok su jednu utakmicu igrali neodlučno. Neki naši mlađi igrači su igrali za njih, stekli smo brojna poznanstva i prijateljstva. Ugodno nam je bilo čuti i njihova razmišljanja. Ukratko bila je to odlična turneja uz nešto žala što nismo preskočili još jednu prepreku, naglašava trener Suton.

Inače, na Granollers kupu ove godine nastupilo je 250 ekipa s 4200 mladih rukometaša.

Nakon desetodnevne turneje u Španjolskoj u RK Čapljina nastupila je ljetna stanka do konca mjeseca kada se počinje s radom za iduću sezonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?