Bubalo: Imamo problema, ali nadamo se bodovima

04.03.2023.
u 14:15

Prošlo je punih osam dana od startnog prvenstvenog poraza protiv Borca u Banjoj Luci.

Zaboravljanje poraza

Pametno bi bilo zaboraviti poraz i očitu sudačku nepravdu, ali ne ide to tako lako. Podsjetimo, sudac Mirza Kazlagić sudio je, "natezao", kako samo paše banjolučkoj momčadi, uz nesebičnu pomoć dvojice pomoćnika Nebojše Kačavende i Sretena Udovičića. Sudac Kazlagić najviše se "istaknuo" dijeleći bez razloga treće žute kartone Marijanu Ćavaru i Ilanu Pejiću, puštajući u 94. minuti očito zaleđe dvojici igrača Borca, nakon čega je Jakov Blagaić zabio pogodak za Borac. Pritom je Blagajić još igrao rukom, ali Kazlagić je još jednom "odglumio slijepca". U 80. minuti neki huligan za centimetar-dva promašio je glavu vratara Renata Josipovića. A glavni sudac Kazlagić je nakon toga i vratara Josipovića "nagradio" žutim kartonom. Ali, to je crna i siva bh. nogometna stvarnost u kojoj nema nikakve logike ni pravde.

- Nekoliko sam dana imao temperaturu i mučio se s gripom. Ipak, u četvrtak sam radio s momčadi, idem i danas na trening - rekao nam je jučer Barbarićev pomoćnik Stanko Bubalo, ali nije samo on izvan stroja:

- Cirille Kpan još nije siguran u nastup jer mu nisu "spremni papiri"! Nadam se da će se to srediti do utakmice. U pitanju su i "papiri" još nekoliko igrača te zdravstvene poteškoće kod Danijela Lukića i Ilije Bagarića. Novopridošli Tomislav Tomić mogao bi zaigrati i tako nakon 15- ak godina opet obući majicu kluba u kojem je počeo karijeru. On će zamijeniti kartoniranog Marijana Ćavara. Ilana Peića vjerojatno će zamijeniti Ivan Pranjić. Možda se Mihael Kuprešak s lijevog beka pomakne naprijed i zaigra na krilu. Ako Lukić bude spreman, Bože Vukoja i on ordinirat će po sarajevskom kaznenom prostoru. Bit će najistureniji u napadu - dodao je Barbarićev pomoćnik.

Sudi Ermin Sivac

Dakle, sastav domaćih mogao bi biti ovaj: Josipović, Valinčić, Mašić, Bruno, Pranjić, Tomić, Lovrić, Barišić, Bagarić, Vukoja, Lukić (A. Tomić, Musa, Luburić, Bošnjak, K. Medić, Knežević, F. Medić, F. Vukelić). Utakmicu, koja je na rasporedu u nedjelju od 16 sati, sudit će Ermin Sivac (Zenica).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije