Nogomet: Prva liga FBiH

Bosna tuguje zbog poraza, ali ipak slavi jesenski naslov

14.11.2016.
u 08:00

Jesenski dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH završio je. Prvak je visočka Bosna, iako je poražena u 15. kolu u Goraždu (0:1 - Čakar). Drugi na ljestvici Travnik bio je u prigodi preskočiti Visočane i prezimiti na vrhu, ali je u Orašju odigrao 0:0, iako je po izvješćima bio bliži pobjedi.

Labudovi treći na ljestvici

Tim su rezultatom oraški labudovi zauzeli treće mjesto, pa su i oni na proljeće u prigodi i izboriti naslov i ulazak u Premijer ligu BiH.

Ali, na proljeće bi borba za prvo mjesto mogla dobiti na “širini”, jer u igri su još s po 25 bodova Gošk i Bratstvo. Stanovite izglede imaju Rudar, Zvijezda, Jedinstvo i Goražde...

Bratstvo, koje je dio sezone provelo u vodstvu, u Kaknju je “naletjelo” na (napokon) raspoloženog Rudara, koji je nakon pet uzastopnih poraza napokon protiv Bratstva zaigrao dobro i slavio 2:0 (Kulović, Aničić).

Gošk je pak u Vrapčićima gubio do odmora, a u nastavku izjednačio protiv Veleža na konačnih 1:1 (Tatar za Velež, Ereiz za Gošk). Nakon 3:1 pobjede u gostima kod Bratstva, pristaše Radničkog nadali su se sigurnoj pobjedi na Jošiku protiv novaka Sloge. Ali, avaj... Gosti iz Simina Hana “razbucali” su domaće i slavili 4:0 (Radovanović, Ibrahimović 2, Musić). Čapljina je osvojila važne bodove (3:1) protiv Bosna Seme, koja je povela (Bajrić), ali Raguž, Rodin i Bratić okrenuli su rezultat u “normalu”.

Novi Travnik već otpisan

Budućnost je nanijela Jedinstvu malu katastrofu - 4:0 (Đezić, Trumić, Aljukić, Pirić) i osigurala mirniju zimu...

U nedjelju, Novi je Travnik ugostio Zvijezdu, koja je slavila 2:0 (Mujčić, Hadžić) i ostala u borbi za naslov, a domaćina (valjda) poslala u drugoligaške vode.

Poredak nakon 15. kola: Bosna 29, Travnik 28, Orašje 26, Gošk, Bratstvo i Zvijezda 25, Rudar, Zvijezda, Jedinstvo i Goražde 22, Sloga 19, Budućnost i Bosna Sema 18, Čapljina i Radnički 17, Velež 13, Novi Travnik pet bodova. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije