košarka

Bosna ravnopravna Igokei, Student, Grude i Posušje u borbi za prvoligaško društvo

13.05.2017.
u 11:52

U prvenstvu Bosne i Hercegovine Igokea i Bosna započele su doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine. Prvak će postati momčad koja izbori tri pobjede, a nakon pobjede Bosne u Skenderiji u finalnom nizu rezultat je poravnat na 1:1. Večeras će ove dvije momčadi ponovno odmjeriti snage u trećem međusobnom susretu finalnog niza u Laktašima s početkom u 20.15 sati.

Pritisak na Igokei

Bosna je u prošlom susretu u Sarajevu pokazala kako se može nositi s favoriziranim Aleksandrovčanima i u večerašnjem susretu zasigurno će biti ravnopravan protivnik, a pogotovo što će Igokea imati i stanoviti imperativ. U najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine ostala je borba za prvakinju. Odigrana su polufinalna doigravanja. Čelik je u dva susreta bio bolji od Banovića, dok su drugi finalisti košarkašice sarajevskog Play off-a koje su kroz dva susreta bile bolje od banjolučkih Orlova. Prvakinjom BiH postat će sastav koji izbori tri pobjede, a naslov prvakinja brani Play off inače aktualne i osvajačice kupa Bosne i Hercegovine.

Student, Posušje i Grude

U hercegbosanskoj, regionalnoj košarkaškoj ligi večeras će započeti polufinalna doigravanja za prvaka i ulazak u prvoligaško društvo. Za ulazak u društvo najboljih borit će se Student, Posušje i Grude, a drugoplasirani sastav iz ligaškog dijela Široki II po Propozicijama natjecanja može biti prvak Herceg Bosne, ali ne može izboriti prvoligaški status jer se u tom natjecanju nalazi njihova prva momčad. Večeras s početkom u 17 sati, Student će na Bijelom brijegu ugostiti Posušje, a u nedjelju u isto vrijeme druga momčad Širokog bit će domaćin Grudama. Ove četiri momčadi imale su i mini prijelazni rok koji je trajao od 12. svibnja i zatvoren je u petak u 24 sata. U regionalnoj košarkaškoj ligi Republike Srpske odigrani su prvi polufinalni susreti doigravanja. Vodeća momčad ligaškog dijela Radnik BN iz Bijeljine poveo je protiv Sokolca, a iznenađenje su napravili košarkaši Prijedora koji su nadigrali Sutjesku u Foči. Ovog vikenda igraju se drugi susreti polufinalnog niza koji se igra na dvije pobjede

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije