borba za naslov

Bosna i Igokea dvokorakom do finalnog doigravanja za košarkaškog prvaka BiH ​

Stojan Lasić
28.04.2017.
u 10:06

Košarkaši Bosne i Igokee dvokorakom su izborili finale doigravanja za košarkaškoga prvaka Bosne i Hercegovine.

Na tom putu Sarajlije su u dva susreta bili bolji od Zrinjskog, dok je sastav iz Aleksandrovca na tom putu nadigrao tuzlansku Slobodu. Premda je prolaz aktualnog prvaka BiH Igokee kroz dva susreta bio očekivan, ponadali su se navijači mostarskog Zrinjskog da bi mogli izboriti barem majstoricu.

Treći put nije išlo

Igrači Hrvoja Vlašića ove sezone dva puta su nadigrali Bosnu i očekivali su da će to biti i u njihovom trećem susretu u Mostaru.

Sam početak susreta takav ishod je i najavljivao jer je Zrinjski u prvoj četvrtini stekao prednost od osam poena, a i na poluvremenu imali su Mostarci prednost od sedam poena. Međutim, u drugom dijelu nisu bili na visini zadaće kao u prvome dijelu.

Istina, pet minuta prije kraja imali su tri poena prednosti, ali studenti predvođeni Delalićem prave niz od 10:0 i preuzimaju konce igre u svoje ruke i ostvaruju 76:67 pobjedu i prolaz u finale.

Bosna je nakon uspjeha u ligaškom dijelu, gdje je osvojila prvo mjesto i nakon silnih turbulencija, kako na rezultatskom planu i seljenjem u drugoligaško društvo, tako i na financijskom, uspjela ući u finale i boriti se za prvaka Bosne i Hercegovine.

Zadnji put to im je uspjelo 2009. godine kada su u finalu bili pobijeđeni od momčadi iz Širokog Brijega.

U susretu protiv Bosne trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić osim kapetana Vedrana Princa te donekle Đurasovića, Brummitta i Šamadana, nije imao dovoljno širine i raspoloženih igrača da bi parirao Bosni.

Dominacija Igokee

U sastavu pobjednika isticali su se Delalić, Sokolović, Jošilo i Đorđević. U Tuzli pred nešto više od dvije tisuće gledatelja Igokea je u cijelosti ‘razmontirala’ Slobodu pobijedivši s uvjerljivih 103:65. Očekivao se veći otpor Tuzlaka nakon što im je u njihovom prvom susretu u Laktašima za dlaku izmakla pobjeda.

No, očito u prevelikoj želji ponavljanja dobre igre iz prvog susreta ‘sagorjeli’ su i susret odigrali u totalnom grču pa su i doživjeli visok poraz

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije