Rukomet

Borac osvojio Kup BiH i opet nastupa u Europi

29.05.2018.
u 08:23

Rukometni klub Borac M:tel je pobjedom nad momčadi Bosne Centrotrans 22:19 osvojio Kup Bosne i Hercegovine i sljedeće sezone igrat će u nekom od europskih kupova.

Banjalučanima je ovo šesti trofej u ovom natjecanju, a prvi nakon tri godine.

Željni europskih duela

Upravni odbor banjalučkog kluba željan je da nakon stanke Borac izađe na inozemnu scenu gdje je posljednji put sudjelovao u sezoni 2015./16., kad su igrali kvalifikacije za Ligu prvaka, a nakon ispadanja imali su i kolo kvalifikacija u Kupu EHF, gdje bi mogli završiti i sljedeće sezone.

- Za naše igrače sigurno bi puno značilo da imaju kvalitetne utakmice, a uz to mislim da je i publika željna europskih duela. Dosad je važilo pravilo da se klub izjasni u kojem natjecanju će igrati i na Upravnom odboru ćemo donijeti odluku.

Sada nam slijede razgovori s igračima kojima su istekli ugovori i obavit ćemo ih u sljedećih desetak dana. Želja je da se okosnica tima sačuva i da ovo bude početak novog tima - rekao je Vladimir Branković, direktor banjalučkog kluba.

Junak finalnog turnira i službeno najbolji vratar bio je Bojan Ljubišić. On je u finalu protiv Bosne imao petnaest obrana, a dan ranije protiv Zrinjskog čak sedamnaest. U ključnim trenucima finala zaustavio je udarce rukometaša Bosne Centrotrans i omogućio suigračima da naprave preokret kod rezultata 12:14. Ljubišić je svojim odličnim obranama omogućio seriju Borca 5:0. Zato i ne čudi odluka njegovih suigrača da on prvi podigne pobjednički pehar.

- Puno emocija je bilo tijekom finala, ali sam ostao smiren. S tribina su mi potporu pružali supruga, dijete i mnogo prijatelja tako da morate dati svoj maksimum. Hvala fenomenalnoj publici koja nas je nosila na minus dva i pomogla nam da preokrenemo rezultat i dođemo do trofeja. Nismo se predali u tim trenucima kad smo bili u zaostatku i vjerovali smo da možemo preokrenuti u svoju korist. Nikad nisam gledao svoje obrane, ovo je timski uspjeh. Ovo je dokaz da je Banja Luka grad rukometa, a Borac istinski brend - rekao je sjajni Bojan Ljubišić.

Upotpuniti kolekciju trofeja

Trener Bojan Unčanin, nakon dva trofeja u Kupu Republike Srpske, došao je do prvog u Bosni i Hercegovini i svi se nadaju da će sljedećih godina upotpuniti kolekciju trofeja. Najbolji strijelac finalnog turnira bio je njegov brat Dejan s 11 golova u dvije utakmice dok je najbolji igrač Adnan Harmandić iz visočke Bosne. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije