Zmajevi ove godine igraju sa svjetskom nogometnom elitom

BiH s Engleskom, Italijom, Njemačkom, Belgijom...

storyeditor/2024-02-19/deee.png
20.02.2024.
u 19:26

Do kraja godine nogometna reprezentacija BiH odigrat će minimalno šest utakmica protiv najjačih izabranih vrsta svijeta. Naime, Zmajevi igraju prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije te utakmice Lige nacija protiv Njemačke i Nizozemske. Engleska je tu najjači protivnik kao treća na svijetu. Nizozemska je šesta, a Italija deveta. Njemačka u ovom trenutku nije među top 10 reprezentacija svijeta jer se nalazi na 16. mjestu FIFA-ine ljestvice, no o njezinoj kvaliteti ne treba puno govoriti, piše reprezentacija.ba.

Natjecateljska forma

Za mjesec dana, 21. ožujka, BiH na Bilinu polju u Zenici dočekuje Ukrajinu u polufinalu play-offa za Euro 2024., a pobjeda izabranike Save Miloševića vodi u finale protiv Izraela ili Islanda. Ako se plasira na skorašnji Euro, BiH u skupini čekaju Belgija (koja je četvrta na svijetu), Rumunjska i Slovačka.

Protiv nogometne elite BiH 3. lipnja igra u Engleskoj, potom u Italiji gostuje 8. lipnja. U rujnu, i to 7. tog mjeseca, slijedi utakmica Nizozemska - BiH, 11. listopada BiH dočekuje Njemačku, a u Njemačkoj gostuje 16. studenoga - Njemačka - BiH, dok nam 19. studenoga u goste dolaze Nizozemci.

Što se tiče skorašnjih utakmica za plasman na Euro, Ukrajina i BiH dosad su igrale dva puta. U Lvivu u listopadu 2021. godine remizirale su 1:1.

- Dobra je stvar što je većina igrača u natjecateljskoj formi i što igra zapažene uloge u svojim klubovima. To je jedan od preduvjeta za dobar rezultat, a i izborniku će biti lakše sastaviti ekipu, kada na raspolaganju ima igrače koji su u natjecateljskom ritmu.

Što se tiče izgleda za plasman, oni postoje bez obzira na ime protivnika. Jasno je da je Ukrajina odličan rival, a imali smo prigodu odmjeriti snage protiv njih i znamo što očekivati. Ukrajina ima nekoliko sjajnih pojedinaca, čija je forma fantastična. Većina ih igra u jakim europskim timovima, ali kao ekipa su veoma uigrani.

Bolji dio ekipe im je vezni red, u kojem igraju i najiskusnija imena, tako da ćemo upravo u sredini i voditi najveću bitku protiv njih. Iskusna su ekipa s igračima koji se znaju nositi s pritiskom i to iskustvo ujedno je i njihova prednost kao ekipe.

Trka i zalaganje

Međutim, igramo kući, pred našim navijačima imamo i svoje prilike za prolazak dalje. Kao što izbornik kaže, ne treba to biti neka lijepa utakmica za gledanje, već fajterska, s puno trke, zalaganja, nadmudrivanja. Znam da ćemo sigurno dati sve od sebe za plasman na Euro kako bismo obradovali navijače, ali i sami sebe jer smo željni nastupa na velikim natjecanjima - kazao je nedavno kapetan Zmajeva Edin Džeko govoreći o predstojećem susretu play-offa protiv Ukrajine, prenosi reprezentacija.ba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije