Odbojka

BiH porazom od Grčke završila natjecanje u CEV Srebrnoj ligi

17.06.2019.
u 08:30

Muška odbojkaša reprezentacije BiH porazom od Grčke u Lukavcu 0:3 završila je natjecanje u A skupini CEV Srebrne lige. Iako je u potaji tinjala nada kako bi momci Edina Bakovića protiv Grka mogli učiniti nešto više, to se ipak nije dogodilo.

Dobar ritam Grka

Nakon izjednačenog početka Grci su u nastavku prvog seta diktirali ritam utakmice i na kraju ga uvjerljivo riješili u svoju korist, 16:25. Bh. reprezentacija u drugom je setu pružila nešto jači otpor, nakon serije od 5:0, u jednom trenutku uspjela je povesti 10:9, ali to je bio kraj svih nadanja jer do završetka dominiraju gosti i taj set rješavaju u svoju korist, 20:25, a slično je bilo i u trećem setu koji su gosti dobili s 21:25.

Na koncu natjecanja u A skupini Grčka je prva s pet pobjeda i jedim porazom, ispred Austrije koja ima isti omjer, ali slabiju set-razliku, trećeplasirana Mađarska i četvrtoplasirana BiH imaju po jednu pobjedu i pet poraza, no set-razlika donijela je prednost Mađarima.

Inače, prije puta u Grčku muška odbojkaška reprezentacija BiH gostovala je u Austriji, gdje je također poražena rezultatom 3:0. Međutim, za razliku od utakmice u Kaknju, BiH je u gostima pružila puno jači otpor. Po setovima bilo je 25:20, 25:21 i 25:21. Uglavnom, BiH se kao i na većini utakmica protiv jačih reprezentacija, i u Austriji dobro držala do polovine svakog od setova, kada bi igra naglo padala.

S obzirom na činjenicu kako je ovo bilo prvo okupljanje muške reprezentacije BiH poslije petogodišnje stanke, i tom jednom pobjedom u spomenutom natjecanju može se biti zadovoljan.

Svaki osvojeni set je uspjeh

Ako se ima na umu kako je, govoreći uoči natjecanja i izgledima, izbornik Baković kazao kako će “svaki set biti uspjeh”, onda se konačnim učinkom može biti zadovoljan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije