‘Trofej Makedonije 2017.’

BiH poražena u finalu (71:67) od Makedonije

24.07.2017.
u 08:00

Na košarkaškom turniru “Trofej Makedonije 2017.”, koji je završen u Skoplju, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugo mjesto. U finalu izabranici Duška Vujoševića poraženi su rezultatom 71:67 od domaćina Makedonije. Prva četvrtina pripala je igračima Bosne i Hercegovine, a nakon toga domaćin je preuzeo konce igre u svoje ruke i držao prednost do kraja susreta.

Lončar najbolji u bh. timu

U sastavu Bosne i Hercegovine najbolji je bio novopridošli igrač Širokog centar Lončar koji je upisao sedamnaest poena, Atić je dodao trinaest, Lazić devet, Sejfić osam… Finalni susret bio je dosta uzbudljiv, a sijevale su i iskre između trenera bosanskohercegovačke vrste Duška Vujoševića i sudaca, a žrtva toga bio je i mladi košarkaš Gegić kojega je zbog jedne pogreške sam Vujoševič poslao u svlačionicu. Bio je to ujedno i prvi poraz od pet odigranih susreta reprezentacije Bosne i Hercegovine od kada ju je preuzeo crnogorski stručnjak Duško Vujošević.

Slijede pretkvalifikacije za SP

Njegovi igrači dva puta su bili bolji od Bjelorusije te pobijedili Nizozemsku i Portugal na turniru u Skoplju. Bosanskohercegovačka reprezentacija će 2. kolovoza započeti pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini. Prvi susret izabranici Duška Vujoševića igrat će protiv Švedske u gostima, a onda 5. kolovoza ugošćuju Slovačku u dvorani Mirze Delibašića u Sarajevu. Potom slijedi susret protiv reprezentacije Armenije kod kuće 9. kolovoza te Švedske tri dana poslije, 12. kolovoza. Nakon toga slijedi gostovanje protiv Slovačke 16. kolovoza, a posljednji susret Bosna i Hercegovina odigrat će protiv Armenije 19. kolovoza. U tim susretima izbornik Vujošević moći će računati na ozlijeđene Džanana Musu i novog člana beogradskog Partizana Obrada Tomića koji nisu bili sa svojim kolegama u Skoplju na Trofeju Makedonije 2017. U susretima pretkvalifikacija u bosanskohercegovačkoj vrsti neće biti igrača koji su otkazali nastup, dvojice NBA igrača Jusufa Nurkića i Mirze Teletovića, a nastup su zbog ozljeda ranije otkazali Andrija Stipanović, Miralem Halilović i Elmedin Kikanović. U dresu zmajeva neće biti ni Nemanje Gordića, Emira Sulejmanovića, Kenana Karahodžića i Emira Polutka koji se na poziv nisu odazvali 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?