Nogomet: Počinje druga faza priprema

Bh. klubovi još tragaju za pojačanjima za euronatjecanja i iduću sezonu

26.06.2018.
u 10:00

Većina nogometnih klubova u BiH počinje s drugom fazom priprema i odigravanjem kontrolnih utakmica. Ekipe nisu još u potpunosti kompletirane pa se traže i novi nogometaši koji bi kompletirali timove za iduću sezonu. Aktualni prvak Zrinjski nalazi se u Sloveniji. Novi trener Ante Miše imat će prigodu testirati igrače u drugoj utakmici. Mostarci će igrati danas protiv ruskog Yeniseja u 17.30 sati. U prvom dvoboju svladali su Mattersburg s 1:0.

Prometno u Širokom

Slična situacija je u Širokom. Novi trener Boris Pavić još ne zna na koji igrački kadar može računati u prvim utakmicama europskih natjecanja. U klubu s Pecare je bilo prometno. Slavko Bralić je u Azerbajdžanu, a otišli su i Josip Ćorić i Stjepan Lončar. Luka Menalo i Wagner su još ranije otišli pa se traže adekvatne zamjene. Zasad su tu dva nova nogometaša. Prvi je došao Eliomar Correia Silva, nogometaš koji je igrao u Srbiji. Nosio je dres Javora i kratko bio i u Partizanu, ali se nije izborio za startnu postavu. Brazilac igra na poziciji ofenzivnog veznog nogometaša. Drugo pojačanje je Tomislav Turčin koji je stigao na posudbu iz Rijeke. - Do prvih službenih utakmica moramo se pojačati kako bismo imali zdravu konkurenciju. Tražimo i dalje stopera i ofenzivna rješenja. Pratimo tržište i reagirat ćemo kad budemo pronašli rješenja - zaključio je Pavić.

I GOŠK traži pojačanja

Slična situacija je i u GOŠK-u. Trener Feđa Dudić je tijekom ljetne stanke ostao bez tri jako važna nogometaša i sad mora tražiti adekvatne zamjene. - Tragamo za trojicom ili četvoricom igrača koji bi predstavljali pojačanja. Potrebni su nam igrači koji će konkurirati za startnih 11, a ne netko tko bi samo pojačao konkurenciju - rekao je Dudić. Kažimo da je prvo pojačanje GOŠK-a Ernest Grvala, koji je u Gabelu stigao iz slovenskog drugoligaša Radomlja. Drugi dio priprema Gabeljani će obaviti na Kupresu gdje su već dogovorili dvoboj s Radnikom. I bijeljinski tim je ostao bez važnih nogometaša. Kapetan Dino Beširović je otišao u Hajduk, a klub su napustili vratar Ružić, zatim Srećković, Zec, Okić. Zasad su tu trojica novaka: Radosav Aleksić iz Krupe, Danijal Brković i Ognjen Đelmić. I u ostalim klubovima je puno promjena, posebno u Slobodi i Čeliku, a pojačali su se i novi premijerligaši, Zvijezda 09 i Tuzla City. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije