Prvi susreti

Bez iznenađenja u Kupu - lake pobjede Širokog, Sarajeva, Želje ...

široki brijeg
Foto: ilustracija
21.10.2015.
u 20:50

Široki Brijeg je lako slavio na Savi (3:0).

Najjači klubovi koji igraju ovu fazu Kupa (Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg) osigurali su lake uzvrate već u prvim susretima. 

Široki je lako slavio na Savi (3:0). Nogometaši Širokog Brijega su već u prvom poluvremenu utakmice s Orašjem praktično osigurali prolazak. Pogotke su zabili Menalo i Buhač u prvom dijelu, dok je Ćorluka odličnom akcijom digao publiku na noge i hladnokrvo zabio.

Pogocima Ognjena Đelmića u dva navrata, te Dženisa Beganovića, Željezničar je rezultatom 3:0 savladao GOŠK i tako stigao na korak do prolaska u narednu rundu Kupa BiH.

Plavi su priželjkivali ubjedljivu pobjedu nad gostima iz Gabele, do koje su na kraju i stigli, pa će revanš za 14 dana vjerovatno biti formalnost, što znači da se izabranici Edisa Mulalića u potpunosti mogu posvetiti finišu jesenjeg dijela Premijer lige.

Sarajevo i Radnik su napravili veliki korak ka četvrtfinalu Kupa BiH pošto su na gostovanju savladali svoje rivale, dok su iznenađenja napravili Radnički Lukavac i Sloboda Novi Grad. Borac je jedva uspio slomiti otpor Bratstva. 

Nakon prividne terenske inicijative, Banjalučani su u 74 minuti došli do minimalne prednosti nakon pogotka Fedora Predragoviča. Slavija je vrlo brzo stekla prednost u Lukavici. Već nakon samo 10 minuta gosti sa stadiona su imali dva gola viška. Prvo je u drugoj minuti pogodio Leon Benko, a osam minuta kasnije nova lopta u mreži Slavije. Ševko Okić je povisio na 2:0. 

Domaći tim se tek u završnici prvog dijela oslobodio pritiska, ali bez pravih prigoda. Sarajevo je nastavilo u istom ritmu pa je Benko na startu drugog dijela postigao drugi pogodak. Domaći tim je smanjio nakon loše reakcije Bojana Puzigaće koji je poklonio loptu Bariću I on nije imao problema da pošalje loptu u mrežu. U završnici Velkoski je postavio konačnih 4:1. 

Sloboda je u prvom dijelu propustila prigodu da ostvari veliku prednost na gostovanju u Zenici. Tuzlaci su dva puta pogodili vratnicu imali su jednu prigodu gdje su izašli sami pred vratara domaćih, ali nisu uspjeli postići gol sve do penala u 39 minuti. Tada je Ahmetović bio siguran s penala. Čelik je u završnici uspio izjednačiti preko Kojića nakon prekida. 

Radnik je dobro nastavio u novom prvenstvu. Na gostovanju u Kaknju je opravdao ulogu favorita. Momčilo Mrkajić je u 27. minuti iskoristio nesmotrenost obrane i doveo Bijeljince u vodstvo. U 78. minuti Memišević je povisio na 2:0, ali su domaći uspjeli smanjiti iz penala preko Topalovića. Veliku prednost gostima za uzvrat dobio Mrkajić svojim drugim golom. 

Iznenađenje je pobjeda prvoligaša RS Slobode Novi Grad nad ekipom Mladosti. Ćulibrk i Mitrović su pogađali u prvom dijelu. U drugom domaći su propustili nekoliko sjajnih prigoda preko Antonića i Vejnovića i uslijedila je kazna. Husić je smanjio na 1:2 u 75. Rezultati prvih mečeva osmine finala : Borac – Bratstvo 1:0(0:0), Slavija – Sarajevo 1:4 (0:2), Čelik – Sloboda 1:1(0:1), Rudar Kakanj – Radnik 1:3(0:1), Travnik – Radnički 0:2(0:1), Sloboda Novi Grad – Mladost Kakanj 2:1(2:0).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije