Sportski paradoks

Bez igračica prvaka Gruda i Izviđača

juniorke rukomet
26.01.2016.
u 07:00

Po četiri igračice Gruda i Izviđača odbile su se odazvati pozivu juniorske bh. vrste koja je trebala biti organizirana jučer

Nermin Đana, izbornik ženske juniorske reprezentacije BiH, odredio je popis rukometašica koje će se od 25. – 30. siječnja okupiti na pripremama u “Seos” u Hadžićima. Zanimljivo, na tom popisu nema rukometašica iz dva hercegovačka kluba poznata po radu s mladima – prvaka Gruda Autoherc i Izviđača Autotransporta. U izjavi za medije Đana je to obrazložio riječima:

Nažalost...

- Nažalost, četiri igračice aktualnog prvaka HŽRK Grude ne žele se odazvati pozivu u reprezentaciju iz osobnih razloga, kako nam je navedeno iz kluba, kao ni četiri igračice iz ŽRK Izviđač. S njima bismo bili dosta jači, ali nećemo nikoga vući za dres, vrata su uvijek otvorena za one koji žele igrati za reprezentaciju, a posjeduju kvalitetu. Po meni je najvažnije osigurati kontinuirano okupljanje svih reprezentativnih vrsta kako bi u dogledno vrijeme očekivali i rezultate, kazao je Đana, osvrćući se na popis reprezentativki.

Na popisu su: Anisa Selimović (Goražde), Ivana Petrović (Zrinjski), Amina Bajrić (Krivaja), Dragana Dojčinović i Milica Došen (Mira, Prijedor), Ena Kostić (Goražde), Sara Čahtarević  (Krivaja), Dejana Kulić (Radnički, Kragujevac), Elma Osmanović (Jedinstvo, Tuzla), Ajla Alikadić (Goražde), Adna Halebić (Lokomotiva, Mostar), Ivana Drežnjak (Zrinjski), Ivana Krešić (ŽRK Lokomotiva, Zagreb), Dragana Boro (Leotar), Sara Bašić (Krivaja), Edina Demić (Lokomotiva, Mostar), Ivana Sikimić (Topličanin, Prokuplje), Dvina Janković i Jovana Sokolović (Rogatica), Vana Zeljko (Vitez), Almedina Imširević (Ilidža).

Iako je izbornik Đana ustvrdio da su sve pozvane djevojke potvrdile dolazak, nije baš sigurno hoće li se, primjerice, odazvati Ivana Krešić, ponajbolja u kadetskoj reprezentaciji BiH prije četiri godine, koja sada nastupa za zagrebačku Lokomotivu i imala je poziv i iz hrvatske reprezentacije.

Bez nastupa od 2008. godine

Kako BiH još od 2013. nije imala nikakvih nastupa, u međuvremenu su još neke igračice poput Ćamile Mićijević, Željane Stojak…, prešle igrati za reprezentaciju Hrvatske. Inače, bh. ženska seniorska reprezentacija nije nastupala od 2008., dok su se kadetska i juniorska vrsta pod paskom tadašnje izbornice Mersihe Sarajlić nakratko okupljale 2012. i 2013.godine i to je bio kraj!? U protekle tri godine, niti se tko oglašavao po pitanju ženskih rukometnih reprezentacija niti su nastupale. To je zaista čudno, imajući u vidu da, primjerice, Košarkaški savez BiH ima vrste svih dobnih skupina kako muške, tako i ženske. Je li neodazivanje sadašnje generacije mladih igračica iz Gruda i Ljubuškog posljedica loših iskustava iz prošlosti ili stvar osobnih razloga, pokazat će vrijeme. Naime, nije sigurno kada će se i hoće li se neka bh. vrsta opet okupiti, pa igračice nemaju interesa. Uglavnom, reprezentacija BiH će nastupiti na kvalifikacijskom turniru za svjetsko juniorsko prvenstvo (U – 20) od 11. – 13. ožujka u Vrnjačkoj Banji u Srbiji. Pored domaćina Srbije i BiH, u skupini su još Nizozemska i Portugal.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?