"Masovno" nakon prozivki počinju pripreme bh. premijerligaša

Besparica ometa većinu klubova Premijer lige BiH

Lopta na terenu
07.01.2023.
u 11:31

Iz svih premijerligaša još su nakon završetka jesenske sezone najavili početak priprema za proljetnu sezonu "negdje oko 10. siječnja". Tako će i biti, s tim da je tuzlanska Sloboda prva krenula.

Tuzlake je njihov trener "postrojio" još u srijedu, 4. siječnja, i održao kratko predavanje, piše Večernji list BiH. Sloboda je jesen završila na 11. mjestu s 19 bodova. Jahić to pravda činjenicom da je Sloboda sve utakmice igrala kao gost. Domaće je susrete igrala u Banovićima. Slobodu su napustili Senad Jarović i Samir Mujarić. Mala šteta - ovaj dvojac i tako je grijao klupu. Od pojačanja istaknimo srpskog braniča Ivana Šuberta (29. godina), koji je lani igrao u Radniku (Bijeljina)... Jahić nije rekao gdje će klub na pripreme, ali su čelnici kluba obećali "put u tople krajeve". Sloboda će, kao i Tuzla City, na proljeće igrati na Tušnju. "Građani" Azmira Husića mijenjali su "masovno" stanje u svlačionici. Otišli su glavni trener Dragan Jović te Bakir Bajrović, Ante Hrkać, Coulibaly, Eleouet, Smajlagić..., a došao je novi glavni trener Milenko Bošnjaković, desni bočni Dino Ćorić, branič Eldin Hasanbegović i napadač Irfan Hadžić. Tuzla će prvi dio priprema odraditi kući i u Etno selu Stanišići, a završnu glazuru odradit će u Antalyji... U Turskoj će završne pripreme imati i Sloga Doboj. Klub su zimus napustili Leo Janković, Eldin Hasanbegović. Luka Kulenović još razmišlja gdje će nastaviti svoju karijeru, ali ga navodno traže sa svih strana. Došli su Bakir Brajlović, Demir Peco, Toni Livančić, Pavel Baranov, Vasilije Perković, Miloš Nikolić, Milan Lalić...

Glavna vijest iz Trebinja je da je trener Marko Maksimović potpisao dvogodišnji ugovor s Leotarom. Otišli su u međuvremenu Srđan Vulić i Milorad Albijanić, o odlasku razmišlja i Haris Handžić. Leotar nema namjeru napuštati Trebinje, gdje su klimatski uvjeti slični "antalijskim". U Željezničaru je zimus jako živo. Sastanči se i traže rješenja za izlazak iz "neviđene" financijske krize. Iz kluba tvrde da su (opet) uspjeli odgoditi otplatu duga Poreznoj upravi. Iznosi su svemirski, ali nisu mali ni dugovi bivšim i sadašnjim igračima te jednom sportskom centru gdje je Željezničar godinama održavao pripreme "na teku". Sad gazda više ne želi na taj način opsluživati klub s Grbavice... pa je najavio sudski spor sa Željezničarom. Gotovo nema dolazaka, a otišao je Sedad Subašić...

Hamza Gasal je "izgubljen" za proljeće zbog ozljede. O odlasku razmišljaju i Joseph Amoah, Santos Clarismario, Stjepan Vego, Armin Hodžić, Nedim Mekić... Semir Bekrić preuzeo je dužnost sportskog direktora. Ima i jedna lijepa vijest - općina Novo Sarajevo u proračun je "ubacila stavku o donaciji Željezničaru u iznosu od 800.000 maraka". Lijepo je i da su navijači ponovno odlučili pokrenuti akciju prikupljanja financijske pomoći Željezničaru. Već su prikupili oko 100.000 maraka, ali sve je to "sitnež" u odnosu na rupu u blagajni. Unatoč svemu, iz kluba poručuju: - Izborit ćemo Europu! Na Koševu još traju prosvjedi Hordi zla, kojima nije pravo da na klupi sjedi trener Mirza Varešanović. Klub su napustili Rijad Kobiljar, Nardin Mulahuseinović..., Mersudin Ahmetović možda objesi kopačke o klin... Došao je Brazilac Renan Oliveira (iz litavskog Žalgirisa). Priča o dolasku braniča Matea Pavlovića (rođen 1990. godine, visok 198 cm), Mostarca, koji je gradio karijeru u Zagrebu, Ferencvarošu, Angersu, Amienu, Werderu i Rijeci, skinuta je s dnevnog reda... Zato je došao drugi branič - Crnogorac Ilija Martinović (Lovćen). Čini se kako neće biti ništa ni od dolaska brzog beka Elvira Durakovića iz Igmana jer ima važeći ugovor s Konjičanima (navodno toga nogometaša žele još neki klubovi). A tamo je stigao novi trener Husref Musemić sa zadaćom - izvući klub s dna prvenstvene ljestvice.

Zrinjski će nakon prozivke i kratkih priprema u Mostaru pripreme nastaviti u Međugorju. Sličan je i plan Posušja, koje možda ode i u Antalyju. Tamo je iz Širokog Brijega stigao ofenzivac Vinko Rozić. Široki Brijeg će pripreme odraditi na Mostarskom blatu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije