PODRIJETLOM IZ BIH

Beganović među najvećim talentima Formule 3

03.12.2022.
u 17:25

Kako se povećava broj vozača koji iz Formule 3 prelaze u Formulu 2, broj onih koji su sebi osigurali mjesto u F3 takođe raste iz dana u dan. Neki od njih će debitirati u sezoni 2023. godine.

Među talentima, kojima se u 2023. godini predviđa svijetla budućnost je i Dino Beganović, bh.-švedskog podrijetla, koji će zajedno s Estoncem Paulom Aronom nastupati za Prema Racing. Kako prenosi gpblog.com, Beganović je izraziti talenat koji je prošle sezone osvojio FRECA (Formula Regional European Championship) titulu, dok je Aron bio treći.

Podsjetimo, još ranije su mediji prenijeli kako su Beganovićevi roditelji Fikret i Mirnesa emigrirali u Švedsku, gdje je Dino i rođen prije 18 godina. Sa 11 godina Dino se počeo natjecati u kartingu, a sedam godina kasnije stigao je do Formule 3.

On je dugo bio član, a nakon osvajanja FRECA titule, bilo je sasvim logično da ga je njegova ekipa Prema prebacila u F3 ekipu.

Ove godine nastupao je i u Formula Regional Asian Championshipu gdje je zauzeo peto mjesto. Od Formule 1 dijele još dva koraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?