Bilbao pobjednik

Barcelona s ukupnih 5:1 ostala bez španjolskog Superkupa

Athletic Bilbao
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.08.2015.
u 09:22

Bez obzira na pumpanje optimizmom proteklih dana španjolski Superkup otišao je u Bilbao. U uzvratu na Camp Nou Barcelona nije ni uspjela svladati Athletic, na kraju je bilo 1:1 (1:0), trofej ide u Baskiju zahvaljujući prvoj utakmici u kojoj su Baski slavili s 4:0. To je drugi Superkup u povijesti za Athletic, ali i prvi koji su izborili kroz utakmice. Jer, kad su 1984. došli do njega, nisu morali igrat zahvaljujući činjenici da su došli do dvostruke krune sezonu prije. Barcelona je na njih 11 u povijesti, a ovo natjecanje postoji od 1982.

Junak Baskije je Aritz Aduriz, 34-godišnji napadač, koji je u prvoj utakmici s tri pogotka razbio Barcelonu. A u uzvratu je u 74. minuti pogodio za 1:1, riješio bilo kakve dvojbe ako ih je i bilo. Dugo će se Luis Enrique sjećati te utakmice, igrao se s postavom, izostavio kompletan vezni red i to mu se osvetilo. Na bolan način, gubitkom trofeja, Enrique je spoznao da nikoga nikada ne smiješ podcijeniti. Barcelona je Barcelona, ali 4:0 je 4:0, ne stiže se svaki dan takva prednost. Uzvrat na Camp Nou bio je pun negativnog naboja, nervoze...

Barcelona je od prve minute jurišala, plan je bio u prvih deset minuta zabiti gol, ali jedino što je u tim napadima uspjelo bila je vratnica Piquea u 5. minuti. Bilo je još nekoliko prigoda, ali tek u 43. minuti Leo Messi i društvo uspjeli su srušiti obrambeni zid Baska. Odlično je ubacio Ivan Rakitić, Suarez prsima asistirao, a Messi s lakoćom pogodio za 1:0. Nada na Camp Nou je tinjala, a onda je svjetlo ugasio Gerard Pique. Nevjerojatna glupost iskusnog stopera, u 57. minuti sasuo je bujicu uvreda na omanjeg pomoćnog suca zbog nedosuđenog zaleđa.

Bila je to ružna scena, domaći stoper otišao je na hlađenje, sudac Carlos Velasco crvenim je kartonom "nagradio" taj bahati i ružni Piqueov istup. Enriquevo poigravanje s postavom u prvoj utakmici, Piqueova glupost u drugoj, takve stvari ne može istrpiti ni Barcelona ma koliko jaka bila... Rakitić se borio, upinjao, ali morao se puno trošiti nakon Piqueova isključenja, na klupu je otišao u 68. minuti, a osam minuta prije nije iskoristio izglednu prigodu.

Priliku za osvetu će Barcelona imati već 23. kolovoza jer u prvom kolu Primere idu upravo u Bilbao Athleticu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije