Napadači su svuda najtraženija "roba" u nogometu

Bagarić ide u Tuzlu, Ikić u Njemačku

11.01.2023.
u 20:08

Trojica bivših napadača Širokog Brijega mogla bi biti zvijezde ili barem "zvjezdice" u ovozimskom prijelaznom roku za nogometaše, piše Večernji list BiH. Kada je u pitanju iskusni Dražen Bagarić (12. studenoga 1992. - Beč), on je već u dva navrata igrao u Premijer ligi BiH - za Široki Brijeg i Sarajevo.

Igrao u Finskoj

Bagarić je od ljetos član finskog prvoligaša FC Honka, ali moguće je da raskine ugovor s Fincima i prijeđe u Tuzla City, koji ga navodno žarko želi. Tuzlaci su već doveli jednog izrazitog napadača - Irfana Hadžića, donedavnog člana Zrinjskog. On bi se dobro uklopio s Bagarićem, koji, uz "špicu", jednako dobro igra na obje krilne pozicije.

Ljetos je Ivan Ikić (19. rujna 1999. - Đakovo) s Pecare prešao na Koševo. Sarajevo nije bilo onoliko uspješno koliko su očekivali njegovi čelnici, još više pobjeda i bodova vječno gladni navijači. Ikić se u koševskom sivilu isticao dobrim igrama, pa i učinkom u napadu. Uz pet pogodaka, imao je i dvije asistencije. Njegove dobre igre privukle su skaute jednog njemačkog drugoligaša. Hoće li posao uspjeti, pitat će se i Sarajevo, ali dojam je da će Sarajlije popustiti uz dobru odštetu.

Treći bivši napadač Širokog Brijega također se možda vrati u Premijer ligu BiH. Riječ je o Dejanu Čabraji (rođen 22. kolovoza 1993. - Zagreb). Bio je jako zapažen u mladim kategorijama Dinama, kasnije igrao za niz hrvatskih klubova (Kustošija, Lokomotiva, Sesvete, Rudeš, Inter, Lučko, albanski Flamurtari, belgijski Tubize, a posebice je dobro igrao za Široki Brijeg; 52 nastupa, 11 golova, dvije asistencije, s kojim je osvojio Kup BiH). No, nakon toga Čabraja je objesio kopačke o klin. To nije smetalo Edisu Mulaliću, koji se jako "zagrijao" za Čabraju, pravog nogometnog majstora-romantičara. Ipak, nije nimalo vjerojatno da će Čabraja poslušati Mulalića i doći na Grbavicu. Naime, zagrebački majstor nije ušao u pozne godine, ali dugo je izvan nogometa. Osim toga, i sarajevski vrapci znaju kako je blagajna Željezničara potpuno prazna.

Uspostavljeni kontakti

Mulalić je kontaktirao s Čabrajom, koji se javio iz Meksika i poručio da se trenutačno kupa na plaži u društvu dupina i uživa te da dvije godine nije potrčao za loptom... Uz sve, Čabraja je po odlasku s Pecare izjavio da u BiH može igrati samo za Široki Brijeg - i nikog više! Mulalić je ipak uporan jer... gdje naći nekog drugog tako kvalitetnog nogometaša kao što je Čabraja?

Spomenuta trojica napadača dodatno su zanimljiva jer navodno svi spomenuti imaju bh. papire i ne bi imali problema s kvotom stranaca u novom premijerligašu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije