Atletika

Amel Tuka uzdanica za novu medalju

03.03.2017.
u 08:00

Ovogodišnje Europsko dvoransko atletsko prvenstvo, koje danas počinje u Kombak Areni u Beogradu, pobuđuje posebnu pozornost među ljubiteljima atletike, jer će biti jedan od pokazatelja što se može očekivati od atletičara sa Starog kontinenta pred okupljanje svjetske atletske elite tijekom kolovoza u Londonu. Na 34. europskom dvoranskom prvenstvu u atletici nastupit će više od 1100 najboljih europskih atletičara i atletičarki iz 48 zemalja, koji će se boriti za naslove prvaka i medalje u dvadeset i šest disciplina.

Na ovom prvenstvu bh. atletičari s novim mladim snagama predstavljaju značajan segment natjecanja jer Amel Tuka, Mesud Pezer i 400-metraš Rusmir Malkočević predstavljaju imena na koja se u budućnosti može računati. Najteži raspored na prvenstvu ima Amel Tuka koji će nastupati, nadamo se, sva tri dana prvenstva u pretkvalifikacijama, očekivanom polufinalu i finalnoj utrci. Namjerno najavljujemo njegov težak raspored, jer je iz Zenice u Beograd otputovao s manjom ozljedom stopala zadobivenom tijekom sudjelovanja na mitingu u Birminghamu, gdje je imao ovogodišnji drugi europski rezultat 1:46,59, što je njegov osobni dvoranski rekord koji je ostvario 18. veljače na spomenutom mitingu, a kao dio bh. tima u Beogradu se nalazi i njegov fizioterapeut Roberto Troiani. Treba kazati da na ovogodišnjem prvenstvu disciplina 800 metara za muškarce zaslužuje posebnu pozornost jer je prijavljeno čak 26 natjecatelja, a ove sezone bolji rezultat u dvorani od Amela Tuke ima samo europski prvak, Poljak Adam Kszczot. Nekadašnji juniorski prvak u bacanju kugle Mesud Pezer nastupa sutra, subota, i ima težak raspored jer isti dan bit će održana natjecanja u polufinalu i večernji finale u bacanju kugle. On se na prvenstvu pojavljuje s devetim rezultatom u konkurenciji 23 natjecatelja, s dvoranskim rezultatom 20,37 metara, koji je ostvario tijekom veljače u Istanbulu. Od Mesuda Pezera se ove sezone očekuju vrhunski rezultati jer je i njegova forma u ulaznoj putanji. Pezer trenira u Švedskoj, gdje ima sve uvjete ostvariti vrhunske rezultate i ne bi bilo iznenađenje da u subotu od 11 sati ili večeras nakon 17.40 sati u beogradskoj Areni iznenadi svoje protivnike s daljinom od 21 metra. Mladi Rusmir Malkočević nastupit će u utrci na 400 metara i s obzirom na to da mu je ovo prvi seniorski dvoranski EP, iako ima najslabiji rezultat među sudionicima, vjerujemo da neće rezultatski razočarati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije