Reakcija na presudu

Splitska Hvidra traži od Bajića da istraži postupanje Stjepana Mesića

\'22.02.2011., Grskoviceva 13, Ured bivseg predsjednikaRH Stjepana Mesica, Zagreb - Bivsi predsjednik RH Stjepan Mesic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL\'
Goran Stanzl/Pixsell
19.04.2011.
u 10:50

- Pokušat ćemo s narodom, studentima, inteligencijom napraviti novo "hrvatsko proljeće", kazao je Lela. Apelirao je na jedinstvo svih u Hrvatskoj

- Pozivamo glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da istraži postupanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića glede dilanja brijunskih transkripata, odnosno da istraži je li prekršio Zakon o zaštiti tajnosti podataka i Ustav - kazao je Mario Tomasović, predsjednik Hvidre Split.

Čelnici Hvidre ističu da su naši generali potpuno nevini sramotno odvedeni u Haag, gdje im nije mjesto, te da su temelj kvazipresude famozni brijunski transkripti nezakonito dostavljeni u Haag.

- Zastrašujuća presuda logična je posljedica nezakonitih radnji i silnog dodvoravanja određenim centrima moći, poručuju čelnici splitske Hvidre.

S obzirom na to da je u Hrvatskoj svojevrsno izvanredno stanje, tražimo od Vlade sazivanje izvanredne sjednice Sabora na kojoj će se raspravljati o novonastaloj situaciji u zemlji nakon političke presude. To je presuda, ističu, hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Odbacuju glavne teze presude o udruženom zločinačkom pothvatu jer to ne odgovara istini.

Dopredsjednik Hvidre Split Ivan Lela pozvao je narod da se okupi i iznjedri nove ljude i odbaci sve nevjerodostojne političare.

- Pokušat ćemo s narodom, studentima, inteligencijom napraviti novo "hrvatsko proljeće", kazao je Lela. Apelirao je na jedinstvo svih u Hrvatskoj.

Mladen Škoko poručio je da treba krenuti u Oluju 2 svim pravnim sredstvima kako bi se skinula ljaga s hrvatskih branitelja.

- Hvidra Split ne može ići u prosvjed ako naš general i zapovjednik za te prosvjede nije. Poštujemo njegovu želju. Očekujemo od hrvatskih vlasti da krenu u Oluju 2 svim pravnim sredstvima, kazali su čelnici splitske Hvidre.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 4

MO
morituriite
11:49 19.04.2011.

Lisičine na ruke čim sleti na hrvatsko tlo na povratku iz Kine!

OB
-obrisani-
14:32 19.04.2011.

Ovaj majmun se nikada vise nece dobrovoljno vratiti u Hrvatsku Jedini lijek je MEDJUNARODNA TJERALICA-POTJERNICA Bog i Pravi Hrvati Za Dom Uvijek Spreman

KO
kolovoz
21:18 19.04.2011.

jadni majmuni ni krivi ni duzni necemo ih vrijedjat

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije