KK Split

Split protiv Širokog, utakmica na sve ili ništa

'02.11.2011., Split - Kosarkas KK Splita Toni Katic. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
01.03.2013.
u 12:53

Na Gripe stiže Široki (subota 19 sati), koji je u prvom dijelu sezone pomeo Split. U 23. kolu ABA lige "žuti" se spremaju uzvratiti za teški poraz.

U momčad se vraća Nikola Vujčić, bit će zanimljivo vidjeti sudar dvije momčadi, koje love ostanak u ligi. Split je u negativnoj seriji, šest poraza zaredom je iza \"žutih\" i sada ga čeka borba za sve ili ništa.

- Samo nas pobjeda ostavlja u igri za ostanak. Glavna snaga Širokog je odličan šut za tri poena, brzi su, svih pet igrača prijeti šutom za tri poena - kazao je trener Splita Mladen Erjavec.

Taj poraz iz prvog dijela peče Splićane.

- To je veliki motiv, vidjet ćemo kako će reagirati igrači. Sada je prilika da uzvratimo, da nametnemo agresivnost - kaže Erjavec.

Dosta se na Gripama priča o sucima, postoji određeni strah kod \"žutih\" od neke mašinerije...

- I ne znam tko sve sudi, to me ne zanima. Iza utakmica Širokog suci su bili kažnjeni, ali nadam se da će u ovoj utakmici biti sve u redu - kazao je Erjavec.

Bez obzira na sve te priče puno je važnije kako će izgledati Split. U posljednje vrijeme \"žuti\" izgledaju kao ispuhana momčad, bez ritma.

- U prvom dijelu ozračje je bilo sjajno, igrači su igrali iznad svojih mogućnosti. Nije nam igra kao u prvom dijelu. Radili smo na tome da se vratimo ritmu iz prvog dijela. Protiv Cibone je bilo puno bolje, pokrenuli smo borbenost, očekujem da se momčad vrati - kaže Erjavec, koji smatra da će Splitu dvije pobjede do kraja sezone biti dostatne za ostanak u ligi.

U momčadi će biti i Toni Katić, koji se vratio na parket nakon teške ozljede koljena.

- To nam je jedna od najbitnijih utakmica ove sezone, i nama i njima praktički je to kvalifikacijska utakmica. Široki ima dobru momčad, dobre strance, mogu biti neugodni ako uđu u šutersku seriju, to smo okusili u Širokom. No, sve u svemu bolji smo od njih i trebali bismo pobijediti - smatra Katić.

Dugo ga nije bilo, zbog ozljeda je propustio gotovo dvije sezone.

- Odličan je osjećaj vratiti se na parket, biti s momcima na parketu. Još uvijek igram s dozom opreza, trenutno sam na nekih 60 posto svojih mogućnosti. Svaki trening je sve bolje i bolje, treba mi vremena, nedostaje mi košarkaških treninga. Pa, skoro dvije sezone sam propustio - kazao je Katić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?