dnevnica od 180 $

Splićani bi u rat protiv pirata! 1.500 ih se prijavilo za takav posao

radna knjižica portal (1)
Boris Scitar/Vecernji list
29.07.2013.
u 13:58

'Offshore Marine Security' zatražio je svoje buduće zaposlenike u Splitu, a njihov službeni predstavnik Igor Duh rekao je da je dobio više od 1500 poziva i e-mailova zainteresiranih za oružanu zaštitu brodova koji polove u opasnim zonama

Tisuću i pol Splićana prijavilo se za rat protiv pirata, donosi Slobodna DalmacijaNaime, britanski Offshore Marine Security početkom srpnja zatražio je svoje buduće zaposlenike u Splitu, a njihov službeni predstavnik Igor Duh rekao da je dobio više od 1500 poziva i e-mailova.

- Golem je interes Splićana za oružanu zaštitu na trgovačkim brodovima koji plove opasnim zonama Adenskog zaljeva, Crvenog mora, Arapskog mora, Indijskog oceana te zapadne Afrike − kazao je Duh za Slobodnu Dalmaciju.

'Offshore Marine Security' traži bivše pripadnike HV-a ili policajce, a uvjeti su, između ostalog  i sposobnost rukovanja vatrenim oružjem, dobro poznavanje engleskog te dobra psihofizička kondicija. Splićane je očito privukla dobra zarada jer početničke plaće iznose 180 dolara dnevno. Međutim, Duh je ispričao kako su uvjeti rigorozni, a prije zaposlenja mora se položiti i tečaj koji zainteresirani moraju sami platiti što mnoge ''ohladi'', tako da je broj ozbiljno zainteresiranih i onih koji zaista mogu udovoljiti zahtjevima mnogo manji.  

>> Pokraj somalijske obale potonuo oteti brod

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?