Završni razredi

Smotra Sveučilišta

smotra
VL FOTO
18.04.2012.
u 10:07

Održana je u Livnu i Širokom Brijegu, danas je u Vitezu i Žepču, sutra u Orašju, a 26. travnja u Mostaru

Učenici završne četvrte godine srednjih škola nalaze se pred raskršćem, najvećim u svom dosadašnjem, a možda i budućem životu. Hoće li, nakon završene srednje škole, uopće nastaviti školovanje, te ukoliko se odluče za nastavak što studirati, odnosno odabrati za buduće zanimanje?

Počelo je u Livnu

Tim povodom Sveučilište u Mostaru u suradnji s nadležnim županijskim ministarstvima organiziralo je smotre za buduće studente. Smotra je počela 16. travnja u Livnu, gdje su se učenici četvrtih razreda svih srednjih škola, njih oko 400, upoznali sa Sveučilištem, fakultetima, Akademijom likovnih umjetnosti, Studentskim centrom i Studentskim zborom. Buduće studente ja posebno zanimao sveučilišni program te uvjeti upisa. Sve su to, uz Vodiče za studente, dobili od djelatnika Sveučilišta.

- Naša zadaća je upravo usmjerena u tom pravcu. Najprije da učenicima pokušamo sugerirati kako je njihova budućnost u nastavku studija, a ukoliko se odluče, nastojimo im pomoći da odaberu fakultet koji im najviše odgovara. Pored Vodiča i drugih promidžbenih materijala, budući studenti će moći iz prve ruke dobiti informacije o svemu što ih zanima, rekao je Vojo Višekruna, pomoćnik rektora za nastavu i studente Sveučilišta u Mostaru.

Jučer u Širokom Brijegu

U dvorani Gimnazije jučer je održana tradicionalna smotra Sveučilišta. Maturantima srednjih škola ZHŽ-a predstavljeni su fakulteti mostarskog Sveučilišta kao i djelovanje Studentskog zbora i Studentskog centra. Uz pozdravne riječi ravnatelja Gimnazije, te ministrice obrazovanja, Helene Lončar, srednjoškolcima se obratio prodekan za znanost Sveučilišta dr. Ivo Čolak, koji je predstavio Sveučilište i njegove programe, te istaknuo kako je Mostar postao pravo regionalno studentsko središte koje u ovom trenutku ima 17 tisuća studenata, te ima sve potrebne preduvjete postati liderom znanja u regiji. - Sveučilište u Mostaru dio je Rektorskog zbora BiH, pridruženi član Hrvatskog rektorskog zbora, te jedino javno Sveučilište u BiH na kojem se nastava izvodi na hrvatskom jeziku, zaključio je dr. Ivo Čolak. Budući studenti su od djelatnika fakulteta, koji su za smotru pripremili i prigodne štandove, dobili odgovarajuće brošure, kao i sve potrebne informacije koje će im pomoći za odabir fakulteta. Slijedi smotra u Vitezu i Žepču 18. travnja, u Orašju 19. travnja, a završna će biti 26. travnja u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?