Proslava

Smjernice su ustavne promjene i EU integracije

HDZ
21.09.2012.
u 09:35

Livanjski HDZ proslavio 22. obljetnicu osnutka i predstavio kandidate za lokalne izbore

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Livno proslavio je 22. obljetnicu osnutka. Visoko izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH prof. dr. Draganom Čovićem, dopredsjednicom HDZ-a BiH gđa Borjanom Krišto i glavnim tajnikom stranke Vladom Džojićem u sklopu proslave posjetili su župni ured župe Livno, gdje su razgovarali sa župnikom fra Vinkom Sičajom.

600 posjetitelja

Izaslanstvo je, zajedno s kandidatom za načelnika općine Livno Lukom Čelanom i kandidatima za Općinsko vijeće Livna, u znak sjećanja na sve poginule branitelje i umrle članove stranke, položilo vijence i zapalilo svijeće na spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda. Potom je u prepunoj dvorani Narodnoga sveučilišta održana svečana sjednica. Oko šest stotina posjetitelja prvi je pozdravio predsjednik Povjerenstva OO HDZ-a Livno Darinko Mihaljević koji se prisjetio početaka osnutka livanjskog HDZ-a te kronološki govorio o svim poteškoćama koje su se događale tijekom dvadeset dvije godine njegovog postojanja. Naglasio je da je, unatoč svim nedaćama, vodstvo stranke uvijek imalo mudrosti i znanja nadići sve probleme u interesu jedinstva stranke i njezine odgovornosti pred hrvatskim narodom. Luka Čelan, aktualni načelnik i kandidat za tu poziciju prezentirao je sve završene projekte u proteklom mandatu, one koji su u tijeku kao i planove za budućnost, te istaknuo da su svi oni usmjereni k poboljšanju životnih uvjeta na prostoru cijele općine, govoreći prije svega o kapitalnom projektu “Livanjski horizont” čijom realizacijom će svaka kuća u općini dobiti pitku vodu. Svečana sjednica povodom osnutka livanjskog HDZ-a bila je prigoda za predstavljanje programa stranke za ovogodišnje lokalne izbore. Nositelj liste Draško Dalić je u svom obraćanju naglasio da će temeljna zadaća budućih vijećnika HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Livna biti u prvom redu zaštita časti i dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, nulti stupanj tolerancije spram korupcije, smanjenje nezaposlenosti, otvaranje novih radnih mjesta, podržavanje ulaganja u infrastrukturne projekte. Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji na razini države i trenutačnoj poziciji Hrvata u BiH nazočnima se obratio predsjednik HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović. Naglasio je važnost smjernica navedenih u programu stranke pod nazivom “12 za 12-u” počevši od ustavnih promjena do europskih integracija. Predsjednik Čović nakon obraćanja uručio je članske iskaznice za 150 novih livanjskih članova HDZ-a, a iskaznice su preuzeli najmlađi članovi temeljnih ogranaka.

Brojni gosti

Na svečanoj sjednici, na kojoj su predstavljeni svi kandidati na listi za Općinsko vijeće Livna, pored čelnih ljudi HDZ-a BiH, nazočni su bili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zajednice žena, mladeži, livanjski gospodarstvenici, crkveni velikodostojnici te brojni članovi i simpatizeri stranke. Među gostima je bila i pozdravnim govorom se obratila i izaslanica predsjednika HDZ-a Republike Hrvatske Tomislava Karmarka, gđa Josipa Rimac. Svečanost su svojim nastupom uveličali učenici Glazbene škole ‘Franjo Vilhar’ u pratnji svojih nastavnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?