Reprezentacija BiH

Slovačka šokirala zmajeve (0:1)

Utakmica
07.09.2013.
u 11:21

Bosna i Hercegovina je držala loptu u svojim nogama većim dijelom utakmice, međutim Slovačka je pametnom igrom odsjekla ubojiti tandem Ibišević - Džeko i pred kraj utakmice pogodila za pobjedu

Ono što se odmah moglo primijetiti je to da Slovaci na Bilino polje nisu došli da se brane. S obzirom na stanje na ljestvici, to je bilo i za očekivati. Tako smo prvu priliku i vidjeli od gostiju. Nakon početnog ispitivanja snaga, u devetoj minuti susreta nakon ubačaja s lijeve strane Šestak puca iz voleja, ali srećom pored gola Asmira Begovića.

Opasni Slovaci

Prvu ozbiljniju situaciju pred golom Slovačke reprezentacije vidjeli smo u 11. minuti. Nogometaši BiH dobro su kombinirali da bi na kraju Vršajević slabo ubacio, a Muchi nije bilo teško otkloniti opasnost. Dvije minute nakon toga opet je mirisalo na opasnu situaciju pred golom Slovaka, ali Edin Džeko se poskliznuo tako da je još jedna prilika otišla u nepovrat. Nakon toga, bilježimo dva udarca prema golu Slovaka. Prvo je Misimović snažno pucao pored gola u 15. minuti, a dvije minute kasnije i Pjanić. Nogometaši BiH držali su loptu u svome posjedu veći dio prvog poluvremena, a Slovaci su prijetili preko kontranapada. Hamšik je nakon nekoliko kombiniranja Slovačkih nogometaša primio loptu na nekih 30 metara od gola Begovića, pravodobno je uočio Nemeca na lijevoj strani, poslao “loptu s očima” svome suigraču, ali Nemec se spetljao i loše šutirao. Nekoliko minuta kasnije Slovaci su izveli brz kontranapad, u izglednoj prilici našao se Kucka koji snažno puca, ali vratar Begović odlično intervenira i izbacuje loptu u korner. Nakon toga reprezentacija BiH je preuzela inicijativu. Sjajno su kombinirali zmajevi na protivničkoj polovici kad je lopta došla do Medunjanina koji je pokušao šutirati, ali je bio izblokiran, lopta dolazi do Pjanića koji snažno šutira s nekih 23-24 metra, Mucha odbija loptu na koju natrčava Džeko, ali ipak nedovoljno brzo, te pravi prekršaj nad slovačkim vratarom. Do poluvremena mreže su mirovale.

Šok u nastavku

Drugo poluvrijeme donijelo je rovovsku borbu većinom na sredini terena. U 55. minuti prilika za goste. Igrači BiH su za trenutak zastali misleći da će Rizzoli svirati prekršaj, međutim to u prvi plan izbija Hamšik koji izlazi sam ispred Begovića, kojega uspijeva i zaobići, ali Spahić uspijeva odnijeti loptu. Samo 4 minute kasnije opet velika šansa za Slovake, a sinoć odlično raspoloženi Weiss puca tik pored vratnice. I onda Slovaci dolaze u vodstvo. Zasluženo. Nakon slobodnog udarca lopta dolazi do Pečovskog koji šutira i dovodi Slovačku u vodstvo. Do kraja utakmice BiH je pokušavala doći do izjednačenja, ali Slovaci su uspješno otklanjali sve opasnosti. Na kraju, Slovačka odlazi iz Zenice i potpuno zasluženo nosi kući pun plijen. Nakon utakmice izbornik Sušić je čestitao protivniku. - Slovaci su zasluženo pobijedili, mi smo na trenutke igrali dobro, pogotovo u prvom dijelu. Htjeli smo pobjedu, riskirali smo, ali mnogi igrači su zakazali, pogotovo naš napad. Kad ne daš gol na svom terenu, onda ovaj rezultat nije iznenađenje. Oni su odlično ukomponirani, čekali su kontranapad, imaju odlične i brze igrače u veznom redu i napadu. Ne preostaje ništa drugo nego pobijediti u preostale tri utakmice - kazao je izbornik BiH Safet Sušić odmah nakon utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije