Zveckanje oružjem

Sjeverna Koreja testira nuklearnu raketu. Ova može do SAD-a!

sjeverna koreja (1)
Reuters/PIXSELL
24.01.2013.
u 07:51

Japanski izvori tvrde kako Sjeverna Koreja još uvijek nema sposobnosti napraviti adekvatne nuklearne glave za te rakete

Sjeverna Koreja najavila je testiranje treće nuklearne rakete dalekog dometa koja, prema porukama iz same Sjeverne Koreje, može doseći čak do teritorija Sjedinjenih Američkih Država, prenosi RT.

"Mi ne prikrivamo činjenicu da su razni sateliti i dalekometne rakete koje ćemo lansirati u sklopu nuklearnog testa visoke razine usmjereni na SAD", poručuju iz Pyongyanga.

Novom rezolucijom UN-a Sjevernoj Koreji prije dva dana pooštrene su sankcije zbog lansiranja nuklearne rakete u prosincu prošle godine. Pyongyang je dosad tvrdio kako su sva njihova testiranja usmjerena na istraživanja s miroljubivim ciljevima, iako su SAD i brojne druge zapadne zemlje upozoravale kako tomu nije tako te kako Sjeverna Koreja zapravo testira nuklearne rakete dalekog dometa.

Japanski izvori tvrde kako Sjeverna Koreja još uvijek nema sposobnosti napraviti adekvatne nuklearne glave za te rakete, no kako su dovoljno tehnološki razvili projektile koji mogu doseći zapadnu obalu SAD-a.

Pyongyang nije točno precizirao kad će test biti proveden, no SAD je već sada pozvao Sjevernu Koreju da odustane od najavljenog lansiranja.

– Nadamo se da to neće učiniti, pozivamo ih da to ne čine, poručio je američki diplomat Glyn Davies iz južnokorejskog glavnog grada Seula.

>>Sjeverna Koreja do 20. siječnja planira novi nuklearni test?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije