Derbi utakmica

Široki uvjerljiv protiv blijedih Mostaraca

Utakmica
Tomo Milićević
11.03.2013.
u 10:22

Već u 5. minuti navijači Zrinjskog s istočne tribine ubacili su nekoliko baklji i topovskih udara

U derbiju 17. kola Široki Brijeg na Pecari je s visokih 3:0 svladao Zrinjski. Kiše koja se očekivala i najavljivala izostala je, a incidenti koje nitko nije očekivao obilježili su derbi susjeda na Pecari.

Baklje, topovski udari...

Naime, već u 5. minuti navijači Zrinjskog s istočne tribine ubacili su nekoliko baklji i topovskih udara, pa je sudac Elmir Pilav nakratko prekinuo utakmicu. U 17. minuti dogodio se novi prekid kada su navijači Zrinjskog posuli travnjak pravom kanonadom raznoraznih pirotehničkih sredstava pa je sudac prekinuo igru i poslao obje momčadi u svlačionicu. Prekid je trajao punih pola sata, dok specijalci nisu ispraznili kavez sa navijačima Zrinjskog i uputili ih prema Mostaru. Što se igre tiče, Široki Brijeg bio je nešto bolji i konkretniji do prekida, no pravih prigoda gotovo da nije bilo. Zabilježili smo tek pokušaj Damira Džidića glavom u 11. minuti nakon kornera kojeg je izveo Šilić. Nakon prekida Zrinjski je u igru ušao nekako odlučnije, imao premoć na sredini travnjaka. Najveću, mogli bismo reći i jedinu prigodu, Mostarci su imali u 18. minuti regularnog dijela igre kada je branič domaćih Ješe servirao loptu gostujućem napadaču Poredskom koji se našao u izglednoj situaciji, ali je bio neodlučan pa je Damir Džidić izbacio loptu u korner. Kada se očekivalo da će se na odmor otići bez pogodaka, bivši napadač Zrinjskog, sada strijelac Širokog Krešimir Kordić pogodio je za 1:0.
Njega je loptom iz dubine poslužio Ante Serdarušić, a Kordić je znalački zatresao mrežu prebacivši izašlog Igora Melhera.

Odluka u završnici


Nastavak utakmice bio je potpuno u znaku razigranih Širokobriježabna, ali je pobjednik odlučen u samoj završnici. U 83. minuti Vučina Stjepanović neoprezno je srušio Wagnera, pa je sudac Pilav dosudio jedanaesterac iz kojega je Damir Džidić sigurno zatresao mrežu iza Melhera. Minutu kasnije nakon lijepog ubacivanja mladog Mirka Marića, Roskam je po treći put zatresao mrežu Mostaraca. Širokobriježani su uz postignute pogotke imali niz još velikih prigoda (Ćorić, Wagner, Šilić pa opet Ćorić) Wagner i Šilić su pogodili dvije grede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije