Derbi 23. kola

Široki preokretom do pobjede

Utakmica
22.04.2013.
u 11:42

Kordić je prvo anulirao prednost Sarajlija, a potom pogodio za slavlje

Pobjedom (2:1) u derbiju 23. kola protiv Sarajeva Široki Brijeg “pobio” je čitav roj muha... Ostao je u igri za 3. mjesto na ljestvici, trasirao put Željezničaru k naslovu prvaka (što automatski znači osiguranu Europu, jer je finalista Kupa BiH). Na kraju, održao je jednu “strašnu” tradiciju - Sarajevo ostaje draga mušterija na Pecari, pošto su od uspostave zajedničke Premijer lige BiH na njima ukletom travnjaku osvojili jedan jedini bod, a Široki je Brijeg upisao desetu pobjedu. Utakmica je kao i uvijek odigrana pod povišenim tenzijama. Ne na travnjaku, jer igralo se korektno i u sportskim granicama, već zbog mogućnosti incidenata. Njih nije bilo, jer je policija poduzela sve moguće mjere predostrožnosti. Od najavljenih 200 pripadnika Hordi zla, na tribine ih je stiglo oko 80, jer je (valjda) policija još na putu odstranila alkoholizirane, ratoborne, naprasne...

Velika borbenost

Utakmica je po kvaliteti bila dva koplja iznad premijerligaške razine – borbena, sadržajna, puna lijepih poteza iz kojih su se “rodile” brojne prigode za pogotke. Za spomenuti i opisati sve prigode domaćih do poluvremena trebalo bi previše prostora, pa ćemo ih samo nabrojati: Wagner (5. minuta), Ješe (13), Wagner (16), Roskam (23), Zlomislić (30)Wagner (34), Wagner (40)... Ali, na odmor je Sarajevo otišlo s vodstvom, nakon jedine prigode, kada je Melunović “izbacio” Suljića, a ovaj preko Bilobrka poslao loptu u mrežu. Nastavak je donio pravi napadački tsunamo, pa je Kordić u 46. minuti nakon akcije Ivankovića i Bertoše izjednačio, a isti igrač deset minuta kasnije iskoristio dar Bandovića i zabio za 2:1.

Brojni promašaji

Mogli su domaći u tom razdoblju zatrpati mrežu Sarajlija, ali su promašivali. Tek nakon 70. minute Sarajlije su počele prijetiti, pa su prigode za poravnati rezultat imali Hadžić i dva puta Todorović: - Igrali smo odlično 70 minuta, i mogli dati nekoliko pogodaka, na kraju je Sarajevo moglo izjednačiti, rekao je trener Širokog Slaven Musa, a nešto slično izjavio i Husref Musemić: -Zakazale su zamjene koje sam uveo u nastavku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?