Utakmica

Široki pobjednik Kupa

Utakmica
Tomo Milićević
15.05.2013.
u 10:57

Nogometaši Širokog Brijega nakon šest godina čekanja na Pecaru su uspjeli donijeti jedan trofej. Momčad trenera Slavena Muse bila je bolja u uzvratu finala Kupa BiH nakon penala

Nogometaši Širokog Brijega u uzvratnom su susretu finala Kupa BiH ostvarili pobjedu nad Željezničarem rezultatom 6:5 nakon penala. U regularnom dijelu bilo je 1:1.Već u 3. minuti Široki Brijeg došao je u prigodu povesti. Bertoša oslobodio se svojih čuvara i ubacio.

Sjajna prigoda za Ćorića


U punom naletu bio je Ćorić i pokušao jakim udarcem glavom zatresti mrežu, ali je za malo bio neprecizan. U 6. minuti bivši igrač Širokog Brijega Tomić dobro je prošao lijevim bokom i vratio povratnu loptu na Jamaka koji je s 20 metara pucao oštro i za pola metra neprecizno. U 8. minuti bilježimo i zanimljiv pokušaj Kordića koji je gađao s 18-19 metara, ali je vratar Željezničara Antolović u padu uhvatio loptu. U 22. minuti Bertoša je dobio javnu opomenu zbog starta nad Svrakom. Nakon što se početak utakmice činio dinamičan i živ, što je igra više odmicala postajala je sve bezličnija. Dugo se nije baš ništa zanimljivo dogodilo. Ipak, u 29. minuti Zlomislić je presjekao jedno dodavanje gostujuće obrane i s oko 25 metara upustio oštar udarac, ali je lopta prohujala pored vratnice. Koliko se sve odvijalo na sredini travnjaka, svjedoči podatak da je tek u 31. minuti izveden prvi, minutu kasnije i drugi udarac iz kuta, oba puta za Željezničar. Nakon drugog lopta je preletjela buket igrača i došla na drugu vratnicu do usamljenog Elvira Čolića, koji je šutirao visoko i očito nekontrolirano. Do odmora bilježimo još jedan Zlomislićev pokušaj, ovaj put s preko 30 metara, ali lopta je završila negdje oko Posušja. Minutu prije odlaska na odmor domaći su tražili jedanaesterac, nakon što je Brazilac Wagner pao u kontaktu s nekim od protivničkih igrača, ali sudac Jakupović samo je odmahnuo rukom. Igra u prvom poluvremenu, i pored iskazane dinamičnosti sigurno nije zadovoljila oko 3000 gledatelja. Očekivalo se kako će jedni i drugi u drugom poluvremenu krenuti odlučnije, ali to se dugo nije primjećivalo. Prvi pokušaj udarca na vrata imao je Ćorić nakon prvog ubacivanja iz kuta koji je izvela njegova momčad u 47. minuti. No lopta je završila u šumi nogu obrane s Grbavice. Bilježimo još dva pokušaja, prvo Ljubićev iz slobodnog udarca u 50. minuti, a onda na suprotnoj strani udarac Tomića s oko 20 metara - oba su bila neprecizna. U 56. minuti veliku prigodu imao je Adilović, koji je uzeo loptu neodlučnom Džidiću, a onda brzopleto i traljavo gađao. Samo dvije minute kasnije Wagner je dobro prošao ali loše gađao, koji je bio u boljoj poziciji. Kad su se već začuli prvi zvižduci Wagner je iznenada napravio pravu akciju u brazilskom stilu, izbacivši iz igre trojicu igrača Željezničara.

Mnoštvo prigoda


Izbio je sam pred Antolovića i smireno poslao loptu u mrežu za vodstvo domaćih. Širokobriježani su nakon toga zaigrali brže i bolje, pa su za nekoliko minuta napravili nekoliko izrazitih prigoda koje su mogle potpuno odlučiti protivnika. Prvo je pucao Ćorić, bolje reći pokušao prebaciti istrčalog Antolovića, ali je vratar Željezničara bio spretniji. Onda je još jednom Wagner bio u velikoj prigodi, ali je promašio. Adilović je na suprotnoj strani bio sam i zatresao mrežu, ali s vanjske strane. Igra se tek tada u rasplamsala, pa su još bolje prigode od prethodno opisanih imali Zlomislić i Kordić. U 79. minuti Kordić je odapeo jednu “udarčinu” lopta je prešla Antolovića, ali je završila na gredi i odbila se u polje. U 90 minuti Pehilj se s lijevog boka iznenada odlučio na udarac, a lopta je završila u samim rašljama. Minutu kasnije Kordić je zabio Antoloviću. Činilo se kako je poništen regularan pogodak. Prvi je pogodak za Široki zabio Šilić, a Pehilj je za goste promašio. Kordić je nakon toga zabio za Široki, a Adiloviću je obranio Bilobrk. Wagner je također bio siguran za domaće, baš kao i Čolić. Ješe je promašio za domaće, a Stanić je vratio goste u igru. Zlomislić je šutirao pored gola, a Pehilj je izjednačio na 4:4. U raspucavanju je prvi zabio ivica Džidić, a nakon njega i Smajić. Landeka je bio precizan, a Bilobrk je obranio udarac Svraki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije