Derbi Lige 6

Široki lagano do pobjede

Utakmica
07.04.2013.
u 12:26

Freeman ubacio 17 poena uz 12 skokova, Šakić postigao 16

Košarkaši Širokog prema očekivanju pobijedili su Bosnu i upisali treću pobjedu u Ligi 6 košarkaša Bosne i Hercegovine. Očekivali su Širokobriježani pobjedu ali baš tako laganu (73:49) i nisu.

Samo 5 minuta ravnoteže

Pred gostovanja u Sarajevu, upozoravali su trener gostiju Damir Vujanović i kapetan Josip Bilinovac na protivnika koji će učiniti sve kako bi iznenadio. No, studenti su samo prvih pet minuta uspijevali držati ravnotežu. Od tog trenutka gosti iz Širokog Brijega predvođeni sjajnom trojkom Freemenom, Šakićem i Šutalom s nekoliko uvezanih koševa stječu prednost koja je na koncu prve četvrtine iznosila od devet poena. Američki centar Freeman, koji iz susreta u susret igra sve bolje, u toj dionici susreta ubacio je 9 poena i imao čak osam skokova. Početkom druge četvrtine domaći igrači su se definitivno predali i igrači Damira Vujanovića stječu veliku i nenadoknadivu prednost koja je u jednom trenutku druge četvrtine iznosila i 26 poena. Uvidjevši veliku razliku u kvaliteti i potpunu nemoć protivnika, trener Širokog Damir Vujanović uvodi u igru igrače koji inače imaju i manju minutažu. Koncem prvog poluvremena igrači Bosne prave niz od 6:0 i na odmor se otišlo s 20 poena prednosti Širokobriježana.

Timska igra - uvjerljiva pobjeda

Stečenu prednost iz prvog poluvremena gosti su lagano čuvali u drugom dijelu, ne dozvolivši domaćinu niti jednoga trenutka da ozbiljnije priprijeti. U timskoj igri i uvjerljivoj pobjedi, nešto više od ostalih isticali su se Šakić i Freeman, te kapetan Bilinovac. Odlični branič Širokog, Marko Šutalo nakon odličnog početka, ostao je na klupi najveći dio susreta, što je očito da ga je trener Vujanović odmarao za niz teških susreta koji očekuju njegovu momčad. Freeman je uz 17 poena ostvario i 12 skokova, Šakić je ubacio 16, Bilinovac 13, Vragović i Ramljak po 7. Zbog ozljede zadobivene protiv Igokee u momčadi Širokog nije igrao krilni centar Boris Barać.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?