ISTRAGA

SIPA BiH provjerava fondaciju povezanu s Hamasom

SIPA
Zoran Grizelj
28.09.2010.
u 07:47

Tursku humanitarnu organizaciju IHH zbog suradnje s Al-Oaidom na crnu listu odavno stavili SAD i Izrael

Nakon što je Večernjak prvi u BiH napisao da je turska humanitarna organizacija IHH od obavještajnih službi Sjedinjenih Država označena kao pomagač terorističke mreže Al-Qaida, policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH provjeravaju sve podatke o načinu rada ove organizacije. U izjavi za dnevnik Glas Srpske glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija kazala je da, prema nekim izvorima, IHH preko svojih predstavništava u Sarajevu, Zenici, Gračanici i Kalesiji djeluje i radi u Bosni i Hercegovini.

Dosadašnjim provjerama, stoji u dopisu, “utvrđeno je da u BiH ne postoje udruge, zaklade, uredi ili predstavništva evidentirana pod imenom “IHH Foundation for Humanitarian Relef”.

Iz SIPA-e poručuju da trenutno rade dodatne provjere te da “SIPA već izvjesno vrijeme poduzima operativne provjere u vezi s IHH koja se dovodi u vezu sa sponzoriranjem i pomaganjem terorističkih organizacija poput Al-Oaide i Hamasa”. Za ovu organizaciju pročulo se u vrijeme krvave humanitarne misije u pojasu Gaze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?