Pravomoćna presuda

Simoviću i Kaliniću opet po 30 godina za ubojstvo Đinđića

sretko i miloš
VL
24.10.2011.
u 14:04

Za sudjelovanje u ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića, Milošu Simoviću i Sretku Kalinicu potvrđena je kazna zatvora od 30 godina.

BEOGRAD - Miloš Simović i Sretko Kalinić ponovo su osuđeni na po 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića, a sudac Velimir Lazović je rekao da "u cijelosti ostaje na snazi pravomoćna presuda koju je Specijalni sud izrekao 23. svibnja 2007. i potvrdio je Prizivni sud 19. rujna 2008. , javljaju mediji u Srbiji.

Prvom presudom iz svibnja 2007. Simović je bio osuđen na 30 godina zatvora, a Kalinić na 35 godina, ali mu je Prizivni sud u pravomoćnoj presudi u prosincu 2008. kaznu smanjio na 30 godina. Obojica su tada bila osuđena u odsutnosti jer su bili u bijegu, a jedno vrijeme su se skrivali i u Hrvatskoj gdje je u lipnju prošle godine došlo do međusobnog obračuna kada je Simović kod Zagreba pištoljem teško ranio Kalinića i pobjegao u Srbiju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?