NE ŽALI ZBOG ODLUKE

Zdravko Čolić otkrio da je odbio neke od najvećih regionalnih hitova: 'Netko ih je bolje iskoristio'

Zdravko Čolić
Antonio Ahel
03.10.2023.
u 20:24

- Nedavno mi je neka djevojka iz Beograda nudila pjesmu koju je na kraju snimila Nina Badrić. Svako vrijeme ima neku pjesmu koju si propustio - objasnio je i dodao da smatra da nije svaka pjesma za svakog

Jedan od najpopularnijih regionalnih pjevača Zdravko Čolić (72) nedavno je otkrio kako je dosad u karijeri propustio pjevati nekoliko pjesama koje su kasnije postale veliki hitovi. Kod nekih, rekao je legendarni pjevač, nije imao dobru procjenu.

- Kad se radi neki novi album, obično za njega stigne mnogo više pjesama nego što će biti objavljeno. Bilo je nekih pjesama u karijeri koje nisam snimio. Recimo, Đorđe Novković mi je nudio pjesmu 'Zora je svanula'. To je bio hit, možda bismo je mi drugačije napravili - rekao je Čola, piše Kurir.

Priznao je i da je jedna od pjesama koja mu je bila ponuđena i 'Kad hodaš' koju izvodi Riblja Čorba, a napisao ju je Momčilo Bajagić Bajaga.

- Bajaga mi je nudio 'Kad hodaš', to je isto hit koji nam je promaknuo. Zašto mi je neka pjesma promaknula? Jednostavno zato što su mnogi skladatelji htjeli sa mnom surađivati, jer je s moje strane krenula dobra prodaja ploča. To je bilo jako unosno i za njih, imati nekoga tko prodaje ploče, tko je aktualan, da pjeva njihove pjesme - objasnio je dalje.

Istaknuo je da je vrijeme bilo drugačije, dok se nije pojavila digitalizacija.

- Osim toga, tada ste imali deset mjesta na albumu na ploči, pa su neke pjesme morale biti izbačene i u tom kontekstu. Vrijedilo je u doba vinila, a onda, kad je sve postalo digitalno, to više nije bilo važno. Tada je bilo bitno je li nešto produkcijska greška. Ja sam blizanac, pa može i ovako - rekao je Čola.

Kazao je i da mu je bio namijenjen hit 'Da se opet tebi vratim' kojeg je kasnije snimila Nina Badrić.

- Nedavno mi je neka djevojka iz Beograda nudila pjesmu koju je na kraju snimila Nina Badrić. Svako vrijeme ima neku pjesmu koju si propustio - objasnio je i dodao da smatra da nije svaka pjesma za svakog.

- Neku pjesmu koju sam ja propustio, netko je bolje iskoristio. Možda se kod mene ne bi uočila od nekih drugih pjesama. A nekome je ona značila život ili je sutra napravio veliki hit - pojasnio je pjevač.

O "roku trajanja" ne razmišlja, ističući da će na pozornici biti sve dok bude mogao pjevati i publici pružati pravi užitak.

- Mislim da u umjetnosti, a nazovimo ovaj dio posla vrstom umjetnosti, iako je diskutabilno kakva je to umjetnost, nema roka trajanja, osim zdravlja i pitanja zna li netko svirati ili pjevati ili raditi neki drugi posao u glazbenom polju. I to po mogućnosti dok vas publika traži. Sada gledamo kako Rolling Stonesi pune 80 godina i objavljuju novi album kao da su tek počeli – kaže Čola i nastavlja:

– Ova vrsta posla je nekako protkana tom nekom energijom da dok god ljudi imaju snage i dok ih želja vodi i postoji interes za njihov rad, to tako ide. Dok te traže, dobro je - zaključio je.

Podsjetimo, pjevač je nedavno kupio skupocjenu nekretninu u elitnoj zgradi u Puli koja se nalazi u Marini Verudi. Čolićev stan, koji je trenutačno u fazi izgradnje, nalazi se u sklopu atraktivnog i skupocjenog projekta smještenog na granici između marine i Pješčane uvale, a cijeli projekt uključuje pet novih zgrada koje se grade iznad marine pa tako imaju i pogled prema moru. 

Riječ je o jednom od najvećih i najskupljih stambenih projekata u Puli u posljednje vrijeme, a cijene stanova kreću se oko 5500 eura po metru četvornom, a među 150 stanova ima i onih koji imaju više od 100 kvadrata i čija konačna cijena nadmašuje iznos od pola milijuna eura. Više detalja o novoj nekretnini poznatog glazbenika nije poznato, zna se tek da je Čolić prije nešto više od mjesec dana održao koncert u pulskoj Areni pa su mnogi skloni mišljenju da je upravo tada i realizirao proces kupoprodaje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije