NAKON SKANDALA

Veliki udarac za D&G! Net-a-porter izbacuje ih sa svojih polica

Foto: Reuters
22.11.2018.
u 21:30

Najveća online platforma za prodaju luksuznih modnih brendova više neće prodavati odjeću s potpisom brenda Dolce&Gabanna.

Ne jenjava skandal oko talijanskog modnog diva Dolce&Gabbana. Nakon što im je otkazana revija u Šangaju bojkot im je pružio i Net-a-porter. Naime, najveća online prodavaonica luksuznih modnih brendova više neće prodavati odjeću s potpisom D&G. 

Ova odluka uslijedila je nakon što je kampanja talijanskog modnog dvojca proglašena rasističkom, a mnogi su svoj bijes izrazili i putem društvenih medija. Povlačenje s Net-a-portera velik je udarac za D&G koji su najnovijim skandalom u velikoj mjeri zatvorili vrata kineskom tržištu.  

Podsjetimo, u seriji od tri videa “DG Loves China“ mlada azijska manekenka bori se kako bi pojela tradicionalna talijanska jela - tanjur pun špageta, pizzu ili canolle uz pomoć štapića, a muški spiker je upućuje što treba učiniti kako bi to i napravila. Zgražanje je posebno izazvao video u kojem manekenka treba pojesti canolle, a spiker je pita “je li prevelik za tebe“. 

Reklama je odmah proglašena stereotipnom te optužena da trivijalizira stoljećima staru kinesku civilizaciju. S Weiboa (kineske društvene mreže) videi su zbog negativnih komentara uklonjeni nakon samo dvadeset i četiri sata, a hashtag #boycottdolce sve je češći. Na salve bijesa počeo je odgovarati Stefanno Gabbana i tako navukao još veću ljutnju Kineza. Napisao je kako je reklama posveta kulturi te da je glup onaj tko misli drugačije. 

– Pa cijeli svijet zna da se u Kini jede štapićima, a u zapadnom se svijetu koristi vilica i nož. Stvarno ste posvađani s mozgom, jedan je od odgovora, dok Stefano sad tvrdi da mu je Instagram račun, kao i račun same kompanije, hakiran te da on nije napisao nijedan komentar. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije