Life&style

Tri super aplikacije za trening i prehranu koje će ti olakšati povratak u formu

smartphone uređaj
25.04.2021.
u 08:11

Svakog petka si obećavaš da ćeš od ponedjeljka krenuti vježbati i bolje se hraniti, ali u ponedjeljak potpuno zaboraviš na dato obećanje i ideš po starome? Znamo dobro taj osjećaj - svakodnevne obaveze jednostavno svrate fokus s tvog plana. Ipak, danas, kao nikad prije, postoje brojni pomagači koji će te držati na pravom putu poput aplikacija s kojima ćeš lakše odrađivati svoje treninge i pomoću kojih ćeš lakše paziti na to koliko i što jedeš.

U moru takvih aplikacija odabrali smo 3 usredotočene na vrlo specifične aktivnosti, uključujući jogu (kako bi se što bolje osjećala), trening s utezima ili intervalni trening s visokim intenzitetom. Neke od ovih odličnih aplikacija, poput Centr-a, bave se planiranjem obroka i meditacijom, kao i kondicijom, a prema trenerima i recenzijama, riječ je o ponajboljim aplikacijama za povratak u formu 2021. godine.

8fit

Ako pokušavaš smršavjeti ili se udebljati, trebaš znati da nije sve u vježbanju; ono što jedeš igra jednako veliku ulogu. 8fit okuplja treninge na zahtjev i planiranje obroka. Vježbe se temelje na intervalnom treningu visokog intenziteta u kratkim, ali intenzivnim rafalima koristeći tjelesnu težinu kao glavni alat za vježbanje.
8fit nudi prilagođene treninge bez opreme koji traju od 15 do 20 minuta. Namijenjen je ljudima koji vole puno smjernica, prijedloga, podsjetnika i uputa. Ti biraš cilj, bilo da se radi o mršavljenju ili dobivanju mišića. 8fit uzima u obzir puno detalja o tebi prilikom izrade kondicijskog plana, poput doba dana u kojem vježbaš i jesi li ambiciozna kuharica ili više voliš jednostavnu pripremu obroka. Koristi aplikaciju za izradu obroka koristeći recepte i popise za kupovinu. Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje, a nudi brojne značajke besplatno, dok premium pretplata otključava više vježbi i cjelovitije planove obroka.

Centr

Australski glumac Chris Hemsworth, poznat po ulozi boga sa čekićem, Thora, donosi ti ovu cjelovitu fitnes aplikaciju za planiranje treninga, vježbanja i zdrave prehrane. Možeš je koristiti za izgradnju mišića, mršavljenje ili općenito održavanje forme. Super je stvar što možeš trenirati tako da puštaš cjelovit video zapis trenera koji vježba s tobom.

Centr nudi videozapise o svakodnevnim vježbama koje možeš izvoditi u teretani ili kod kuće, pokrivajući razne discipline (HIIT, trening snage, boks, pa čak i jogu i pilates). Planovi obroka omogućuju ti pronalazak zdravih, ukusnih recepata, dok vježbe meditacije i savjeti za spavanje služe tome da se potpuno opustiš. Aplikacija Centr nudi besplatno sedmodnevno probno razdoblje prije nego što se obvežeš na potpunu pretplatu.

Jillian Michaels Fitness App

Aplikacija Jillian Michaels Fitness, koju Jillian Michaels također naziva My Fitness, kombinira treninge i planiranje obroka za dobro zaokruženo fitness iskustvo. Aplikacija nudi besplatne 7-minutne treninge za početnike (tako da nemaš izgovor kako nemaš vremena) i napredne razine vježbi. Trenerica slavnih Jillian Michaels tvoja je trenerica tijekom svakog vježbanja. Pratiš je na ekranu i preslušavaš njezin glas koji te upućuje kako da izvodiš svaku vježbu.

Možeš odabrati ciljano područje tijela, od trbušnjaka do nogu, leđa i stražnjice. Sve u aplikaciji je prilagodljivo, od jela koje dobivaš u prijedlozima za obroke do vrsta treninga. Aplikaciju možeš nadograditi na Premium i imati ćeš pristup treninzima od 10, 20, 30 i 45 minuta.

Sviđa nam se što aplikaciju možeš programirati tako da uključuje bilo koju opremu koju imaš kod kuće (ili ne), a također možeš priključiti vlastite popise pjesama i pomoću funkcije Beat Sync prilagoditi ritam glazbe ritmu svog vježbanja. Nadamo se da smo ti pomogli u odabiru aplikacije koja će ti pomoći na putu do tvog zdravlja i izgleda, sad je samo važno da ti odlučiš vježbati i raditi bolje prehrambene izbore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?