OTVORILA DUŠU

Tajči otkrila da je bila žrtva seksualnog nasilja: 'Mislila sam da ću to ponijeti u grob'

Tatjana Matejaš Cameron - Tajči
Lovro Domitorvic/PIXSELL
27.09.2023.
u 16:35

Glazbenica je bila gošća u podcastu Skip or Beep bravo! radija, gdje je Tatjani Jurić otkrila da je kao tinejdžerica doživjela seksualno zlostavljanje i godinama se borila da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje

Tatjana Matejaš Cameron poznatija kao Tajči gostovala je kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep bravo! radija. Prisjetila se teških životnih trenutaka, otkrila zašto je na vrhuncu slave otišla u Ameriku u potpunu anonimnost, ali i kako je završila u zatvoru.

– Taj osjećaj pripadnosti sebi, da znam da sam svoja, a ne nečija tuđa, sigurno je bio razlog zbog kojega sam odlučila otići… – rekla je. 

I dok danas svojim životnim savjetima pomaže drugima, ne krije da se u mladosti s traumama nije znala nositi. Kao tinejdžerica je doživjela seksualno zlostavljanje i godinama se borila da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje. Nažalost, kao društvo nismo bili dovoljno svjesni mentalnih problema.

– Rekla si da si tom zlostavljaču, silovatelju davno oprostila, a sebi dugo nisi mogla oprostiti? Na koji način si sebe dovodila u pitanje? – upitala ju je Tatjana Jurić.

– Nisam imala alata, to je problem, kako sam osobno bila isprogramirana okolinom, vremenom, potisnula sam to duboko, duboko u sebe... Moja baka znala je reći: "Ja ću to ponijeti u grob..." Tako da sam odlučila da nikada nikome ni slučajno neću reći, nego da ću to ponijeti u grob – rekla je Tajči. 

– Niti majci? – upitala ju je Tatjana, a Tajči je dodala: – Niti njoj, jer da sam rekla mami, ona me više ne bi pustila nikamo, ne bi mi dala da idem sama, ni na gažu, a bojala sam joj se reći jer sam je željela zaštiti. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce...

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila.

– Nema imena, to uopće nije niti važno, jer je toliko vremena prošlo, ne možeš sada nekoga tražiti, nije to cilj... Ja ne znam je li ta osoba uopće živa, a s druge strane zašto da ulažem energiju u to... I ti muškarci, i njima se to događa iz neke traume – dodala je glazbenica. 

Odlučila je ne baviti se nasilnicima nego pomagati žrtvama. 

– Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, puno gore nego ja... sa ženama koje su bile totalno roblje. Žrtve, seksualno roblje, one nisu zavezane. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dvije cure koje "nekome pripadaju", one ti nikada neće to dati do znanja... jer se boje i jer su izmanipulirane. Svojim radom s tim ženama dajem doprinos da se to mijenja, time kako odgajam svoja tri sina, ja tu vidim svoju odgovornost... Treba iscijeliti društvo! Normalno, da se sada to dogodi, otići ću i reći: "Ovaj čovjek – morate ga liječiti", ali kada prođe toliko vremena, ima drugih načina na koje možemo utjecati da se to više ne događa i ne ponavlja – kazala je. 

Iscjeljenje je pronašla i u duhovnoj glazbi i pisanju. Tijekom svoga boravka ljetos u Zagrebu, kada je nastao i ovaj intervju, objavila je emotivnu ispovijest, knjigu "Neslomljena", a obožavatelji će je uskoro konačno imati priliku i čuti. Početkom listopada Tajči nastupa na koncertu koji se održava u povodu 75. godišnjice izraelske nezavisnosti i 26 godina prijateljstva između Izraela i Hrvatske.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije