Posveta Bowieju, Princeu...

Stingov novi album stiže najesen

03.09.2016.
u 07:30

Prošle su tri godine otkako je Sting izdao svoj posljednji album, a, kako “Guardian” piše, spomenuti glazbenik trenutačno intenzivno radi na novom materijalu. U jednom je intervjuu tako ispričao kako će se njegov 12. studijski album zvati “57th & 9th”, a svoje je pomalo enigmatično ime dobio prema sjecištu ulica kojima je Sting putovao prema studiju.

Zagonetno ime

Sting je otkrio kako će njegov novi album tematizirati događaje koji su zadesili svijet u protekle tri godine, koliko je izbivao s glazbene scene. Tako je, primjerice, opjevao smrti Davida Bowieja i Princea, a progovorio je i o mogućoj katastrofi koja svijetu prijeti zbog klimatskih promjena.

“Kad čovjek sjedi doma postane anksiozan, no upravo ta anksioznost može se iskoristiti kao pokretač stvari. Čovjek se zbog nje zamisli nad svojim životom. Prvi single s albuma, ‘I Can’t Stop Thinking About You’ govori o pogledu na praznu stranicu papira koja nalikuje na polje snijega”, ispričao je za “Entertainment Weekly”. U jednoj novoj pjesmi - “50.000” pjeva o umiranju rock zvijezda inspiriran smrtima Lemmyja iz Motörheada, te Davida Bowieja i Princea, kao i o smrti svog bliskog prijatelja glumca Alana Rickmana. “Bilo je to čudno vrijeme jer stalno misliš kako su ti ljudi besmrtni, a onda odjednom postanu kao i svi mi drugi - umru. Intrigira me ideja da je velik uspjeh usporediv sa zaslijepljujućim svjetlom, no takvo svjetlo stvara i mračnu sjenu. Smatram kako mudrost jedino dolazi kad čovjek nauči navigirati i kroz to svjetlo, ali i tamu. Postajem filozofski nastrojen.”

Album izlazi u studenome

U trećoj pjesmi o kojoj je taj poznati glazbenik govorio, “One Fine Day”, opjevao je klimatske promjene obraćajući se izravno skepticima.

“Molim se za to da su skeptici klimatskih promjena u pravu. Volio bih da su znanstvenici u krivu! No, mislim da se klimatske promjene događaju. Ta pjesma je moj ironičan pogled na sve to”, otkrio je. Njegov novi album izaći će, inače, 11. studenoga, a nadovezuje se na njegov konceptualni album “The Last Ship” iz 2013. godine na kojem je surađivao s glazbenicima iz sjeveroistočne Engleske (Brian Johnson iz AC/DC-ja, Jimmy Nail i Unthanks).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije