Englez u New Yorku

Sting se na novom albumu “57th & 9th” vratio svojim korijenima i rock zvuku

13.11.2016.
u 08:00

Sting je objavio dvanaesti studijski album pod nazivom “57th & 9th” - što je njegovo prvo rock izdanje poslije čak 13 godina.

Album najavljen singlom “I Can’t Stop Thinking About You” snimao je u suradnji sa svojim dugogodišnjim suradnicima Dominicom Millerom (gitara) i Vinniejem Colaiutaom (bubnjevi). Iščekivano izdanje također bilježi suradnje s glazbenicima kao što su bubnjar Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses) i gitarist Lyle Workman, te Tex-Mex bend The Last Bandoleros.

“Sve se dogodilo vrlo brzo, i iznimno spontano. Moja ideja je uvijek iznenaditi sebe i ljude s kojima radim, a nadam se i slušatelje”, rekao je Sting o novom izdanju. Novi studijski album naziv je dobio prema križanju na Manhattanu koje je Sting svakog dana prelazio dok je išao prema studiju u Hell’s Kitchenu. Na albumu se nalazi i pjesma “50.000” posvećena preminulim glazbenicima, koju je Sting napisao u tjednu kada je umro Prince.

Produkcijom izdanja “57th & 9th” pozabavio se Martin Kierszenbaum, a Sting o albumu dodaje:

“Riječ je o istraživanju i putovanju, o cesti koja vodi u nepoznato. Na albumu smo završili nečim što je energično i glasno, no istodobno i promišljeno”.

Album sadrži 10 pjesama, predstavlja Stingov povratak rock zvuku, nakon eksperimentiranja s klasikom (“Songs From the Labyrinth”, opuštajućom glazbom (“If on a Winter’s Night…”), simfonijskim verzijama hitova iz solo karijere (“Symphonicities” i keltskim folkom (“The Last Ship”). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije