Chick Corea

Sretan sam što sam glazbenik

30.06.2017.
u 08:00

Chick Corea, čuveni jazz pijanist, svoj 75. rođendan slavi na velikoj turneji. On i njegov Elektric Band zaslužni su za pravu revoluciju u jazzu. Corea je u prebogatoj karijeri surađivao s velikanima glazbe poput Milesa Davisa, Jean-Luca Pontyja i Bobbyja McFerrina, a Corea se u razgovoru za Blic posebno osvrnuo na dvojicu potonjih.

- I Jean-Luc i Bobby su i meni omiljeni glazbenici s kojima sam radio. Moji dueti s Bobbyjem, naročito nekoliko dekada koje smo proveli na turnejama zajedno i brojna snimanja koje imamo... On je jedan od mojih omiljenih glazbenika svih vremena.

Kako uopće dođe do takve vrste suradnje? Je li teško naći ljude sličnih shvaćanja i viđenja glazbe s kojima možete surađivati? - Glazbenici koji razmišljaju u istom pravcu nekako se lako pronađu. Slične valne duljine, toliko ukusa koji dijelimo. Kada jednom prepoznam nekog tko je na istoj valnoj duljini, bude vrlo lako da se dogovorimo za dalje i pronađemo način da od toga stvorimo nešto dobro.

Nedavno ste primljeni u Kuću slavnih skladatelja? - Ovakva nagrada me samo ohrabruje da nastavim još vrednije stvarati glazbu koja tako pozitivno utječe na ljude. Mogućnost da to radim je za mene užitak i ogromna sreća što mogu biti glazbenikom.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije