VELIKA PROSLAVA

Sočni detalji s kraljevskog balkona! Kraljica je zaplakala, Louis vrištao, a Meghan i Harry nisu bili pozvani

Aaron Chown/PRESS ASSOCIATION
02.06.2022.
u 17:19

Proslava 70 godina vladavine kraljice Elizabete počela je danas, a u London su nakon dvije godine izbivanja stigli Meghan Markle, princ Harry i njihova djeca

Proslava 70 godina vladavine kraljice Elizabete počela je danas, a u London su nakon dvije godine izbivanja stigli Meghan Markle, princ Harry i njihova djeca.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa sudjelovat će u samo nekim aktivnostima četverodnevne proslave budući da više članovi kraljevske obitelji otkako su se prije dvije godine povukli s kraljevskih dužnosti i odselili u Ameriku. Obitelj je iz Los Angelesa stigla privatnim zrakoplovom, a ovo je prvi dolazak njihove kćeri Lilibet u Veliku Britaniju gdje će 4. lipnja proslaviti i svoj prvi rođendan i konačno se upoznati s kraljicom.

Harry i Meghan će boraviti u Frogmore Cottageu koji im je bio dom nakon vjenčanja, a kako im je uskraćena policijska zaštita par će svoj dom tijekom ovih dana napuštati samo kako bi prisustvovali na događajima obilježavanja platinastog jubileja kraljice, a kako je najavljeno i ranije Harry se s obitelji nije pojavio na balkonu Buckinghamske palače.

Foto: Aaron Chown/PRESS ASSOCIATION

-Nakon pažljivog razmatranja, kraljica je odlučila da će ovogodišnji tradicionalni nastup na balkonu Trooping the Color biti ograničen na njezino visočanstvo i one članove kraljevske obitelji koji trenutno obavljaju službene javne dužnosti u ime kraljice- kazao je tada glasnogovornik palače.

Kraljica se na balkonu pojavila u plavom kostimu Angele Kelly, a kada je vidjela okupljenu masu kratko je prokomentirala: ''Nevjerojatno!''. Potom se vratila kako bi pratila tradicionalni prelet vojnih mlažnjaka u društvu princa Charlesa i njegove supruge Camille, najstarijeg unuka princa Williama i njegove supruge Kate Middleton i djece. Također, pridružili su im se viceadmiral Timothy Laurence, njena kćer, princeza Ann te Sophie, grofica od Wessexa, supruga princa Edwarda, kraljičinog sina.

Foto: Aaron Chown/PRESS ASSOCIATION

Pažnju je privukao i maleni princ Louis koji je nezainteresirano kopao nos, a u jednom trenutku postalo mu je prebučno pa je pokrio uši i počeo vrištati. Kraljica je i prije njihovog dolaska u Veliku Britaniju zamolila unuka i njegovu suprugu Meghan da Netflixove kamere, koje ih u posljednjih nekoliko mjeseci prate budu ugašene tijekom proslave na što je Harry navodno pristao.

Meghan i Harry pridružili su se ostalim članovima kraljevske obitelji kako bi iz Ureda general-bojnika gledala spektakularnu vojnu paradu, a za ovu prigodu vojvotkinja je odabrala elegantnu tamnoplavu haljinu i šešir velikog oboda s mašnom britanskog dizajnera Stephena Jonesa. Među okupljenima su bili i princeza Beatrice i njezin suprug Edo, princeza Eugenie i njezina obitelj, Peter Phillips i Zara Tindall te njihove obitelji dok je princ Andrew potpuno isključen iz događanja i neće se pojaviti na proslavi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije