JANE FONDA

Slavna glumica prvi put progovorila o samoubojstvu majke

DPA/Pixsell
20.09.2018.
u 11:15

Glumica i aktivistica kaže da je trenutak koji ju je najviše obilježio samoubojstvo njezine majke u 1950., koje se dogodilo kada je Fonda imala samo 12 godina.

Život Jane Fonde prožet je kako traumom tako i trijumfom kroz 80 godina života. 

Ipak, glumica i aktivistica kaže da je moment koji ju je najviše obilježio samoubojstvo njezine majke u 190, koje se dogodilo kada je Fonda imala samo 12 godina.

U novom HBO dokumentarcu, Jane Fonda In Five Acts (Jane Fonda u pet činova), zvijezda serije Grace i Frankie otvorila se o odrastanju s majkom koja je patila od bipolarnog poremećaja i kako je s vremenom naučila razumjeti je i oprostiti joj.

- Ako imate roditelja koji nije sposoban pojaviti se, koji nije sposoban vratiti ljubav, to ima veliki utjecaj na nečiju samosvijest, rekla je za People  i dodala:

- Kao dijete uvijek mislite da ste vi nešto pogrešno napravili, dijete ne razumije da odrasla osoba može biti u krivu, jer su ovisni o toj odrasloj osobi za preživljavanje. Dugo vremena prođe dok napokon shvatiš da nisi kriv.

Frances Ford Seymour, djevojka iz visokog društva kanadskog porijekla udala se za Henryja Fondu u 1936. i oni su imali dvoje djece: Jane i Petera. U 1950., kada je Jane imala 12, a njena majka 42 – oduzela si je život prerezavši vrat u obližnjoj psihijatrijskoj klinici. Henry Fonda rekao je Jane i njezinu bratu da im je majka umrla od srčanog udara. Jane je doznala istinu tek kad ju je pročitala u jednom filmskom časopisu.

- Kada sam napisala svoj memoar (Moj život do sada, 2005.), posvetila sam ga majci jer sam znala da ću biti primorana pokušati ju shvatiti  - rekla je i dodala:

-Nisam je nikada poznavala jer je patila od bipolarnog poremećaja.

Fonda je uspjela doći samo do majčinog zdravstvenog kartona, nego je baš uspjela prokopati duboko u njezino porijeklo, ali i očevo i tako ih bolje razumjeti kao ljude.

- Nakon što uspiješ sve to istražiti shvatiš najbitniju činjenicu, 'to nije imalo veze sa mnom' - izjavila je te nastavila:  

-Nije bio problem u meni, oni su imali probleme i čim to shvatiš razviješ empatiju za njih.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije