LATINO PJEVAČICA

Shakira dobila ogromni spomenik u rodnom gradu: Mrdanje bokovima uhvaćeno u bronci

Shakira
Reuters/PIXSELL
29.12.2023.
u 08:08

Pjevačica Shakira dobila je brončani spomenik visine šest i pol metara u parku uz obalu rijeke Magdalene.

Gradonačelnik Jaime Pumarejo otkrio je 6,5 metara visoku skulpturu u parku uz obalu rijeke Magdalene u utorak u društvu roditelja pjevačice. Kip umjetnika Yina Marqueza "pokazuje milijunima djevojčica da mogu slijediti svoje snove i da svaka od njih može postići što želi", rekao je Pumarejo, ističući da je nekada gledao Shakiru kako pjeva na lokalnim koncertima za djecu. Skulptura prikazuje pjevačicu s dugom, kovrčavom kosom kako pleše trbušni ples s rukama iznad glave, u prozirnoj suknji s sjajnim aluminijskim ukrasima.

Na ploči piše pohvala pjevačici, koja je osvojila tri nagrade Latin Grammy 2023. godine, i navodi njezinu humanitarnu organizaciju "Pies descalzos", u prijevodu "bosih nogu". “Srce koje sklada, bokovi koji ne lažu, talent bez premca, glas koji pokreće mase i stopala koja marširaju za dobro djece i čovječanstva”, piše Shakira, koja živi u Miamiju, a rekla je da je počašćena statuom i da će Barranquilla uvijek biti njezin dom.

 

Foto: Profimedia

 

Podsjetimo, Shakira (46) živjela je s bivšom nogometnom zvijezdom Barcelone i Španjolske Gerardom Piqueom 11 godina i par ima dvoje djece. Pjevačica, čije je puno ime Shakira Isabel Mebarak Ripoll, preselila se u Miami nakon razvoda. Shakiri je trebao suditi sudac Jose Manuel del Amo Sanchez, a tijekom postupka trebalo se saslušati više od 100 iskaza.

Španjolske vlasti sudski su gonile druge poznate osobe zbog utaje poreza, uključujući nogometaše poput Portugalca Cristiana Ronalda, Argentinca Lionela Messija i brazilsko-španjolskog igrača Diega Coste. U sva tri slučaja, nogometaši su se nagodili i platiti velike novčane kazne. Međutim, španjolski Vrhovni sud potvrdio je oslobađajuću presudu treneru Bayer Leverkusena Xabiju Alonsu, a koji je također bio optužen za poreznu utaju. Alonso je odbio nagodbu i na kraju je pobijedio na suđenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije