DOBRA VIJEST

Popularna pjevačica Lorde uzela hrvatsko državljanstvo

09.09.2017.
u 14:33

– Moja je majka Hrvatica, kao i još 100 tisuća Novozelanđana, a sada sam to formalno i ja jer sam dobila državljanstvo – otkrila je u jednoj radijskoj emisiji Lorde.

Grammyjem nagrađena novozelandska pjevačica Lorde (21) pohvalila se svojim prijateljima kako je odnedavno i hrvatska državljanka. Talentirana Ella Marija Yelich-O’Connor koja djeluje pod umjetničkim imenom Lorde hrvatsko-irskoga je podrijetla – njezin djed po majci stigao je iz Dalmacije na Novi Zeland. Ponosna na svoje podrijetlo, Lorde je podnijela zahtjev za državljanstvo koji je polučio pozitivan ishod.

– Moja je majka Hrvatica, kao i još 100 tisuća Novozelanđana, a sada sam to formalno i ja jer sam dobila državljanstvo – otkrila je u jednoj radijskoj emisiji Lorde. Nedavno se pjevačica fotografirala s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović za vrijeme njezina službenog posjeta Australiji i Novom Zelandu. Možda je i predsjedničin poziv tamošnjim Hrvatima da jačaju veze s domovinom utjecao na odluku slavne pjevačice.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?