Bluzerski pozdrav iz Mostara (14. i 15. srpnja)

Počinje 21. izdanje MBRF-a, zvijezda festivala Phillip Sayce, Yu grupa na kraju

12.07.2023.
u 14:44

Dvadeset i prvo izdanje Mostar Blues & Rock Festivala održat će se 14. i 15. srpnja na otvorenoj sceni OKC "Abrašević". Ovaj festival, koji već godinama dovodi najveća imena regionalne, europske i svjetske blues/rock scene, ucrtan na kartu najutjecajnijih blues festivala u Europi, ponovno priprema iznimno kvalitetan program. U petak festivalski zastor diže Blues Caravan, skupina iskusnih mostarskih poklonika bluesa, koji su živim muziciranjem prikupili dovoljno snimljenog materijala za dvostruki album. Nakon njih na pozornicu idu ponovno Mostarci - Mostar Sevdah Reunion. Philip Sayce je američko/kanadski gitarist, pjevač, tekstopisac, izvođač i producent koji je više puta obarao rekorde Billboardove top-ljestvice. Dijelio je pozornicu sa ZZ Topom i Deep Purpleom, svirao u Jeff Healey Bandu, jedan je od najboljih gitarista svijeta i zadovoljstvo je najaviti ga kao jednog od headlinera. Program za subotu, 15. srpnja, počinje nastupom Sunnysidersa, koji su započeli karijeru 2010. godine kao duo pjevača, gitarista, ukulelista, harmonikaša i tekstopisca Borisa Hrepića Hrepe (Daleka obala) i gitaristice Antonije Vrgoč Role. Na ovogodišnji Mostar Blues & Rock Festival dolazi još jedan američki bend.

Dudley Taft bio je tekstopisac benda Sweet Water te član i glavni tekstopisac rock benda Second Coming iz Seattlea (Washington). Godine 2007. osnovao je blues/rock bend pod imenom Dudley Taft Band sa Scottom Vogelom na bubnjevima i Evanom Sheeleyjem na basu. Njihov prvi CD pod nazivom "Left For Dead" objavljen je u ožujku 2010. s mješavinom originalnih i tradicionalnih blues obrada. John Vermilyea iz Blues Underground Networka albumu je dao pet zvjezdica. Ujesen 2017. Taft je nominiran za najboljeg gitarista od European Blues Awardsa. Nakon Dudley Taft Banda selimo se u Europu, točnije Španjolsku, odakle nam dolazi Suzan Santos.

Suzan je proglašena najboljom performericom 2018. godine od European Blues Awardsa, s najboljim ženskim albumom u 2019. godini po izboru LA-Critics Awardsa, a glazbenica je koju Blues Blast Magazin naziva "guitar hero". Nastupala je na mnogim kultnim mjestima s legendama, između ostalih i s Billyjem Gibbonsom.

Bez mnogo uvoda i priče, namjerno je ostavljena za kraj 21. Mostar Blues & Rock Festivala legendarna Yu grupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije