ZANIMLJIVOSTI

Otkriveni detalji iz djetinjstva kraljice Elizabete koji su šokirali britansku javnost

04.09.2020.
u 15:03

Nepoznati detalji života britanske kraljice Elizabete otkriveni su u knjizi "The Guverness" autorice Wendy Holden.

Nova knjiga autorice iznijela je do sada nepoznatu tvrdnju o 94-godišnjoj kraljici Elizabeti II i to podatak iz njezina djetinjstva prema kojem joj je patila od opsesivno-kompulzivnog poremećaja zbog kojeg je na primjer olovke uvijek slagala u ravnu liniju kako bi se osjećala sigurno.

Knjiga koja je na Amazonu opisana kao povijesna i biografska govori o Marion Crawford koja je bila učiteljica kraljice Elizabete dok je bila mlada princeza. Jedno poglavlje, o koje piše britanski "The Sun", otkriva da je Elizabeta II kompulzivno slagala olovke i tanjire kada je imala priliku za to.

- Marion, koja se specijalizirala za dječju psihologiju, shvatila je da je bila riječ o opsesivnom poremećaju. Na pitanje zašto tako slaže predmete, Elizabeta joj je odgovorila da se zbog toga osjeća sigurno, ali na pitanje sigurno od čega joj nikada nije odgovorila - piše u knjizi.

  • Postala je gotovo previše uredna
    Postala je gotovo previše uredna Foto: Agencije

Sama Marion je u vlastitoj knjizi "Male princeze" iz 1950. godine priznala da je tada buduća kraljica koju je ona zvala Lilibet bila vrlo uredno dijete koje je svoje stvari držala besprijekorno uredno i čuvala ih.

- Svojevremeno sam postala prilično zabrinuta za Lilibet i njezine faze. Postala je gotovo previše uredna. Tijekom večeri bi nekoliko puta ustajala iz kreveta kako bi uredno složila cipele i odjeću - otkrila je Marion.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije